Tuulilasi

Mercedes-Benz jatkaa taksimyynnin ykkösenä


Mercedes-Benzin asema suomalaisen taksimyynnin kärkimerkkinä on vahvistunut vuoden kuluessa entisestään. Kuluneen vuoden aikana on taksikäyttöön toimitettu 528 autoa, ja markkinaosuus on 28,4 %.
Kuvat Mercedes

Seuraavana listalla tulevat Volvo (17,9 %) ja Volkswagen (13,2 %). Elokuussa Mercedes-Benzin markkinaosuus nousi jopa 31,9 prosenttiin 81 rekisteröidyllä autolla.

Mercedes-Benzin markkina-alueiden joukossa Suomi kisaa tasapäisesti maailman kolmanneksi suurimman markkina-alueen tittelistä Itävallan ja Sveitsin kanssa. Mercedes-Benzin suurin taksimarkkinamaa on Saksa.

Mercedes-Benz on ollut Suomen johtava automerkki ammattiautoilijoiden keskuudessa yhtäjaksoisesti lähes siitä lähtien, kun autojen tuontisäännöstely purettiin vuonna 1962.

”Menestys taksimarkkinoilla on suuri kokonaisuus. Auton on oltava tiloiltaan ja ominaisuuksiltaan ammattikäyttöön sopiva ja kestävä”, Vehon taksimyyntipäällikkö Antti Kaminen sanoo.

”Tuotteen rinnalla avainasemassa on palvelu. Veho on jo vuosia tarjonnut takseille 24/7-huoltopalvelun, jota kehitetään koko ajan aktiivisella dialogilla asiakkaidemme kanssa vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksia. Jotta taksimarkkinoilla voi menestyä, sekä palvelutason että tuotteen pitää olla premium-luokkaa”, Antti Kaminen jatkaa.

Mercedes-Benzin E-sarja on säilyttänyt asemansa suomalaisen taksikaupan suosikkimallina. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana E-sarjan autoja on toimitettu takseiksi 465 kappaletta (Volvo V90: 299 kpl).

Tämän vuoden tammi – elokuun aikana E-sarjalaisia on myyty takseiksi jo 339 kappaletta. E-sarjan markkinaosuus on 18,2 prosenttia, ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna E-sarjan kysyntä on kasvanut 118 autolla eli 53,4 %.

(Lähde: Mercedes)

Julkaistu: 4.9.2017