Tuulilasi

Mercedes-Benz GLC:n maailman ensi-ilta


Saksalaisen laadun ja tyylin taiturit Mercedes-Benz ja Hugo Boss ovat löytäneet toisensa. Yhteistyön huipennus oli, kun uusi Mercedes-Benz GLC esiteltiin kansainväliselle lehdistölle Hugo Bossin pääkonttorissa Metzingerissä lähellä Stuttgartia.
Teksti Tarja Salo
Kuvat Tarja Salo

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun 450 toimittajaa ympäri maailmaa odotti uuden auton maailman ensi-illan alkua. Sitten pihaan ajoi Mercedes Maybach, jonka takapenkiltä nousi Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche. Leppoisan näköinen herra mursunviiksineen oli rennosti ilman solmiota.

Esillä olleet GLC:t olivat tiiviisti huputettuina, kunnes sekunnit olivat täynnä, ja uusi auto paljastettiin.

Puheiden jälkeen innokkaat toimittajat kävivät auton kimppuun, kuvasivat ja ihastelivat sitä. Ja kun Saksassa oltiin, kaikki sujui hyvin suunnitellusti ja millintarkasti.

Jos ensi-iltaväkeä oli satoja, oli henkilökuntaakin paljon. Kaikesta aisti, että kyseessä oli Mercedekselle merkittävä lanseeraus, onnistunut sellainen.

Uusi auto, uudet linjat

Mercedes-Benzin GLK:n kulmikkaat ovat muodot ovat menestyksekästä historiaa, uusi malli GLC on muodoiltaan pyöreämpi ja pehmeämpi. Uuden katumaasturin nimen GL kertoo, että kyse on katumaasturista ja C siitä, että auto on C-sarjan kokoinen.

GLC on edeltäjäänsä suurempi auto. Kokonaispituus on kasvanut 120 millimetriä, ja auto on 50 millimetriä aiempaa mallia leveämpi. Akseliväli on 118 millimetriä pidempi. Auto on siis kasvanut joka suuntaan.

Uusi GLC on nykytyylin mukaisesti linjakkaan matala, voimakkaasta keulasta ja suuresta tähdestä tunnistaa sen Mercedes-Benziksi.

Uudet GLC:t ovat nelivetoisia. Tarjolla on kaksi diesel- ja yksi bensiinimoottorinen vaihtoehto. Mallien kulutus- ja päästötasot ovat pudonneet 12-19 prosenttia. Ensimmäistä kertaa tässä segmentissä tarjolla on myös pistokehybridi.

Ajamista helpottavaa tekniikkaa on runsaasti: törmäyksenesto-, sivutuulilasi-, ajovalo- ja vireystila-avustin. Valinnaisvarusteisiin kuuluu mm. aktiivinen pysäköintiavustin.

Uuden Mercedes-Benz GLC:n myynti Suomessa alkaa syyskuussa. Hinnat vahvistetaan myöhemmin kesällä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.6.2015