Tuulilasi

Mercedes-Benz E-sarjasta uusi maastomeikkiversio – Allroadille ja Cross Countrylle kilpailijaMercedes-Benz E-sarjasta uusi maastomeikkiversio – Allroadille ja Cross Countrylle kilpailija

Mercedes-Benz on julkistanut uuden E-sarjan Allterrainin, joka korotettu ja maastomeikattu versio E-sarjan farmarista.
Teksti Max Lange

Allterrainin virallinen esittely suurelle yleisölle tapahtuu syyskuun lopussa Pariisin autonäyttelyssä. Uutuus asettuu suoraksi kilpailijaksi Audi A6 Allroadille ja myös äskettäin julkistetulle Volvo V90 Cross Countrylle.

E-sarjan Allterrain on varustettu lähtökohtaisesti korkealla varustetasolla, sillä se tulee aina nelivetoisena ja ilmajousituksella. Mercedeksen mukaan Allterrain säilyttää perusversion mukavuuden, mutta yhdistää sen katumaasturimaiseen maavaraan ja etenemiskykyyn.

Ilmajousituksen avulla Mercedesin maavaraa voidaan nostaa peräti 35 millillä perusasennosta. Maavaraan löytyy kolme eri asetusta, ja niitä voidaan säätää ohjaamosta löytyvillä napeilla. Tavalliseen E-sarjaan verrattuna Allterrainissa maavaraa on 29 mm enemmän.

Alkuvaiheessa Allterrainia tarjotaan vain 220d-dieselversiona, mutta myöhemmin luvassa on myös kuusisylinterinen dieselmoottori. Vaihteisto on Allterrainissa aina automaattinen.

Mercedes A-sarjan Allterrain saapuu Suomeen vuoden 2017 puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 21.9.2016