Tuulilasi

Mercedes-Benz E All-Terrain vs. Volvo V90 Cross Country – näin parivertailussa kävi


Tuulilasin 16/2017 vertailussa ovat Mercedes-Benz E All-Terrain ja Volvo V90 Cross Country. Volvo vei voiton niukasti.
Kuvat Hannes Paananen

Lue koko vertailu Tuulilasista 16/2017, vaikka heti digilehdestä

Miksi nämä autot valikoituivat vertailuun?

Tämä autoluokka on ollut olemassa jo pitkään. Luokasta puhuminen on ehkä vähän liioittelua, koska porukka on koostunut vain muutamasta mallista. Nyt kun Mercedes toi markkinoille uutuuden, sitä piti verrata ryhmän ”Grand old mania”, eli Volvon Cross Countrya vastaan. V90 CC on niin ikään uusi malli. Verrokit ovat molemmat kaksilitraisia dieseleitä ja lähtöhinnaltaan aika samoissa kuopissa.

Toimittaja Juuso Kallioinen:

Jos All Terrainista tai Cross Countrysta pitäisi valita, niin vaikea olisi päättää. Kumpaan tahansa lopputulemaan voisi olla harvinaisen tyytyväinen. Näistä kyseisistä kahdesta ehkä Volvo, mutta jos Mercedeksessä olisi kuutosdiesel, niin sitten ehdottomasti se. 

Pidän yleisestikin tällaista korotettua henkilöautoa fiksumpana kuin esimerkiksi citymaasturia. Näissä saa samat maasto-ominaisuudet eli maavaran kuin kaupunkimaastureissa ilman, että tarvitsee tinkiä esimerkiksi ajettavuudesta. Koska keulan poikkileikkauspinta-alat ovat niin ikään pienempiä, ei ilmanvastuskaan kasva mahdottomaksi. Tämä tarkoittaa parempaa taloudellisuutta.

1. sija – Volvo V90 D5 Cross Country

Loppuarvosana: 9,2

Volvonkaan ajettavuutta ei voi moittia, mutta se on kokonaisuutena vähän kankeampi. Tilat ja varustelu ovat Volvon selkeitä vahvuuksia. Käytännössä, Volvo on riittävän monessa paikassa vähän etevämpi kuin Mercedes.

2. sija – Mercedes-Benz E220d All Terrain

Loppuarvosana: 9,1

Mercedes vie nimiinsä ajettavuuden. Jousitus on erinomainen, ja se vaikuttaa moneen asiaan positiivisesti. Muilla osa-alueilla M-B jää Volvolle, mutta vain vähän. Erot eivät kuitenkaan ole pelkkiä nyansseja. 

Lue koko vertailu Tuulilasista 16/2017, vaikka heti digilehdestä

Julkaistu: 15.12.2017