Tuulilasi

Mercedes-Benz CLA ja CLA Shooting Brake uudistuvat kevyesti


Parin vuoden ikään ehtinyt CLA on saanut uutta meikkiä faceliftin muodossa. Uudistukset seuraavat A-sarjan linjaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Sedan-mallinen CLA esitellään virallisesti New Yorkin autonäyttelyssä maaliskuun lopussa, ja Shooting Brake näkee päivänvalon huhtikuun puolessa välissä Berliinissä.

Heti esittelystään alkaen CLA on olemuksellaan jakanut vahvasti mielipiteitä. Uudistus on myös sen verran kevyt, ettei tähän oletettavasti tule muutoksia. Ulkoisesti faceliftatut CLA:t erottaa timanttikuvioisesta maskista sekä puskuriin tulleesta koristelistasta.

Auton sisällä yleisilme on tuttu, mutta mm. 8-tuumainen multimedianäyttö on uusi ja sen paneeli on aiempaa ohuempi. Lisäksi tarjolla on uusia sisutusvärejä ja kuoseja. Lisävarusteeksi on saatavilla LED High Performance -ajovalot.

A-sarjan faceliftin tapaan myös CLA:n uudeksi perusmoottoriksi on tarjolla 109-hevosvoimainen 180d-dieselmoottori. CLA:ssa auton yhdistetyksi kulutukseksi luvataan 3,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöiksi 89 g/km.

CLA:n ja CLA Shooting Braken uudistumisen yhteydessä myös AMG-versiot ovat uudistuneet. Autot saavat keulalleen maailman tehokkaimman 2-litraisen ja nelisylinterisen bensiinimoottorin. Myllystä irtoaa 381 hevosvoimaa 475 Nm vääntöä.

Uudistuneet CLA:t ennättävät Suomeen kesällä 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.3.2016