Tuulilasi

Mercedes-AMG tekemässä hurjan hyperauton – tekniikka suoraan F1-autostaMercedes-AMG tekemässä hurjan hyperauton – tekniikka suoraan F1-autosta

Brittiläisten lehtilähteiden mukaan Mercedes-AMG olisi valmistelemassa F1-auton tekniikkaan pohjautuvaa hyperautoa.
Teksti Max Lange

Belgian F1-kisan yhteydessä EVO Magazinelle puhunut Mercedesin lähde on vahvistanut tulevan hyperauton olemassaolon. Hurja uutuus on tällä hetkellä suunnitteluvaiheen loppupuolella ennen tuotannon alkamista. Hyperauto julkistettaneen vuoden 2017 aikana.

EVO:n lähteiden mukaan hyperauton voimanlähde otetaan nykyisestä F1-autosta. Kyseessä olisi siis 1,6-litrainen turboahdettu V6-moottori, johon yhdistetään hybridivoimanlähde. Moottorin yhteenlaskettu teho odotetaan olevan yli tuhannen hevosvoiman.

Lopulliset tiedot tulevasta hyperautosta ovat vielä vain spekulaatioita. Odotettavaa kuitenkin on, että autossa on panostettu voimakkaasti aerodynamiikkaan.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että autolle on olemassa jo kilpailija Aston Martinin ja RedBullin yhteistyössä valmistamasta AM-RB-001 -hyperautosta. Kyseisen auton suunnittelussa on auttanut F1-velho Adrian Newey.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 1.9.2016