Tuulilasi

Mercedes-AMG-malleja jatkossa hybrideinä – syynä ympäristöpaineetMercedes-AMG-malleja jatkossa hybrideinä – syynä ympäristöpaineet

Mercedes-Benzin R&D-osaston johtaja Thomas Weber on kertonut, että AMG-malleihin harkitaan jatkossa hybridivoimalinjaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Hybridi-AMG:t hyödyntäisivät Mercedesin nykyisiä teknologioita, mutta urheilullisemmassa muodossaan. Tällä hetkellä on odotettavissa, että ensimmäiset hybridit tulisivat tuotantoon aivan vuosikymmenen loppupuolella.

Vaikka AMG on urheilullinen brändi, ei se ole immuuni ympäristöpaineille. Hybridit olisivat mahdollisimman kustannustehokas tapa laskea AMG-malliston hiilidioksidipäästöjä, kertoo Weber Autocarille.

AMG-mallit lasketaan mukaan koko Daimler-konsernin Euroopan myyntiin. Vuonna 2020 eurooppalaisten autonvalmistajien koko autokatraan hiilidioksidipäästöt tulee olla alle 95 g/km. Siksi myös AMG:n on ryhdyttävä talkoisiin.

Hybridi-AMG-malleja ei ole nähty vielä toistaiseksi, koska kukaan ei ostaisi vielä sellaista. AMG:n asiakkaat haluavat kaikista urheilullisimman suorituskykyvaihtoehdon, jota hybrid ei vielä pysty tarjoamaan.

Hybrideissä on potentiaalia urheiluautoina, kuten esimerkiksi McLaren P1 ja BMW i8 ovat osoittaneet.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.7.2015