Tuulilasi

Mercedeksen uusi A-sarja Suomeen toukokuussa


Geneven autonäyttelyssä on tänä keväänä vahva Suomi-viritys, sillä yksi koko näyttelyn odotetuimmista uutuusmalleista on Mercedes-Benzin uusi A-sarja. A-sarjan hinnasto julkaistaan maaliskuun puolivälin jälkeen, ja uutuus esitellään Suomessa toukokuun alussa.
Kuvat Mercedes

Genevessä ensi kertaa laajemmassa julkisuudessa nähtävä A-sarja on todellinen Made in Uusikaupunki malli, sillä Valmet Automotive aloittaa sen valmistuksen. A-sarja tarjoaa lisää pituutta, leveyttä sekä jalka ja tavaratilaa sekä kokonaan uuden autoalalla vallankumouksellisen digitaalisen MBUX-käyttöliittymän auton eri toimintojen hallintaan.

C-sarjan tähtinä Mercedes-AMG C 43 4Matic

Toinen Geneven Suomessa myynnillisesti merkittävistä kohokohdista on C-sarjan facelift, josta esitellään sedan ja farmari sekä molempien korimallien AMG-versiot. C-sarja tulee Suomeen vuoden toisella puoliskolla. C-sarjasta nähdään myös uusi malliversio C 300 de – Mercedesin ensimmäinen ladattava dieselhybridimalli. Genevessä nähtävät uuden sukupolven Mercedes-AMG C 43 4Matic sedan ja farmari on varustettu 3-litraisella V6-kaksoisturbomoottorilla, jonka teho on 287 kW (390 hv) ja vääntö 520 Nm. Tehoa on 17 kW (23 hv) aikaisempaa enemmän. Autossa käytetään AMG:n räätälöimää Speedshift TCT 9G automaattivaihteistoa, jonka ominaispiirteitä ovat hyvin lyhyet vaihtamisajat Sport+ -tilassa ja käsin vaihdettaessa. Vakiovarusteena olevan 4Matic-nelivedon vetojakauma etu ja taka-akselin välillä on 31:69. Auton tunnistaa esimerkiksi kaksipuolaisesta etusäleiköstä, jota aikaisemmin on käytetty V8- moottorien ja AMG 45 -sarjan tunnusmerkkinä sekä sisällä uuden sukupolven AMG-ohjauspyörästä.

Geneven autonäyttelyssä debytoi myös ensi kertaa esiteltävä Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé AMG-malliston aivan uusiin ulottuvuuksiin. Uusi coupé-mallin auto on ensimmäinen Affalterbachissa valmistettava neliovinen urheiluauto ja jatkaa suoraan SLS:n ja AMG GT -malliston jalanjäljillä.

Julkaistu: 5.3.2018