Tuulilasi

Mercedeksen uusi G-sarja ei lähde moderniin kelkkaan


Mercedes-Benz on vahvistanut julkistavansa uuden sukupolven G-sarjalaisen Detroitin autonäyttelyssä tässä kuussa.
Kuvat Mercedes

Autosta julkistettiin tiiserikuva, mutta siitä ei juuri selkoa saa. Oletettavasti valtavia muutoksia ei ole tulossa edeltävään malliin, joka on tämän jutun kuvituksena.

Aiemmissa peitellyissä salakuvissa on nähty melko laatikkomaista muotoilua, joka ei tulle muuttumaan tuotantomallissakaan. Sama muotokieli tulee siis säilymään todennäköisesti ainakin seuraavan sukupolven autossa. Uusimmat muiden valmistajien tämän kokoluokan autot ovat muotoilultaan sulavampia ja crossovermaisia, mutta Mercedes ei ainakaan vielä halua tähän kelkkaan G-sarjan kanssa.

Auto esitellään Detroitissa tällä viikolla. Mercedes on jo kertonut autoon tulevan 9-portaisen 9G-Tronic-automaattilaatikon, mutta moottoriversioista se ei ole vielä hiiskunut.

Villi arvaus on 4-litrainen V8 tuplaturbo M176, joka oli myös edeltäjässä. Perusmalliin voi silti hyvin tulla myös V6-tuplaturbo. G63- ja G65-malleihin on huhuttu 4-litraista V12 tuplaturboa, mutta se jää nähtäväksi ja kuultavaksi, kunhan Mercedes iskee faktat Detroitissa pöytään.

(Lähde: Motor Trend)

Julkaistu: 8.1.2018