Tuulilasi

Mercedeksen E-sarjan EQE-täyssähköauto tulee 2022

Mercedeksen E-sarjan EQE-täyssähköauto tulee 2022
Mercedeksen entisen johtajan Dieter Zetschen viimeisimpiä toimiaan vallankahvassa oli päättää, että yhtiön kuudes sähköinen malli tulee olemaan EQE.

Uuden porrasperäisen pitäisi olla myynnissä vuonna 2022, ainakin hinnaltaan se tulee vastaamaan Teslan Model S:ää. EQE on yksi Mercedeksen kymmenestä EQ-alabrändin sähköautosta, jotka tulevat markkinoille vuoteen 2025 mennessä. EQ-sähköautoperheen kehitysbudjetti on 10 miljardia euroa.

Tämän lisäksi Mercedes on investoinut juuri 20 miljardia euroa akkukennoteknologiaan. Mercedeksellä odotetaan, että vuonna 2025 yli neljännes sen vuotuisesta automyynnistä on sähköautoja.

”Sähköinen hyökkäyksemme on edelleenkin aikataulussa, nyt olemme ottamassa seuraavaa askelta”, Zetsche kommentoi taannoin.

EQC oli Mercedeksen ensimmäinen sähköauto, seuraavat ovat ensi vuonna tulevat EQA ja EQV, sitten lippulaivamalli EQS, EQB ja EQE siis 2022.

Isomman ja ylellisemmän EQS:n sisarmalli EQE on toinen Mercedeksen sähköauto, joka tehdään uudelle MEA-sähköautoalustalle. Siinä on käytetty paljon alumiinia ja se vie autojen lattian yhä alemmas. Mercedeksen sisäpiiriläisten mukaan se tuo malleihin kooltaan luokkiensa johtavat sisätilat.

EQE tulee olemaan lyhyempi kuin perinteinen E-sarjalainen, mutta silti se tulee tarjoamaan S-sarjan tasoiset sisätilat”, eräs sisäpiirin lähde kertoo Autocarille.

Sivuston tietojen mukaan EQE:hen tulee aktiivinen ilmajousitus ja 4WS-nelipyöräohjaus. Mukana on myös kolmannen tason autonomisia ominaisuuksia. Akkukennoteknologian kehittymisen vuoksi autoon odotetaan liki 600 kilometrin toimintamatkaa yhdellä latauksella.

Julkaistu: 3.6.2019
2 kommenttia