Tuulilasi

Mercedekseltä mullistava moottoriuutuus

Mercedekseltä mullistava moottoriuutuus
Vaikka monet kilpailijat ovat pudottamassa dieselhybridit mallistoistaan niiden kalleuden vuoksi, Mercedes ui vastavirtaan. Ideana on parantaa polttoainetaloutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Mercedes julkistaa kesällä C- ja E-sarjan diesellataushybridit yhtiön kolmannen sukupolven hybriditeknologialla. Siitä tulee ensimmäinen kerta, kun Mercedes yhdistää korkeajännitesähkömoottoreihin puristussytytysdieselmoottorin. Teknologia on jo käytössä S-sarjan lippulaivamallissa S 560:ssä, mutta siinä on bensiinimoottori.

Systeemillä saadaan moottoriin lisää vääntöä, 90 kw:n sähkömoottori lisää vääntöä vielä 440 Nm. Kokonaisvääntö on 700 Nm.

”Näillä lukemilla pääsemme jo erittäin suorituskykyisten autojen luokkaan. Kunhan teknologia on oikea, dieseleillä on edelleen paikkansa tulevaisuudessa. Kun pystymme parantamaan dieselmoottoreita, se on paljon parempi vaihtoehto kuin niiden kieltäminen”, sanoo Mercedeksen kehitysjohtaja Ola Källenius.

Mercedeksen mukaan tulevilla lataushybrideillä voi ajaa sähköllä 50 kilometriä. Uusien mallien hintoja, polttoaineenkulutuslukemia tai markkina-alueita Mercedes ei ole vielä kertonut.

Julkaistu: 22.3.2018
Kommentoi »