Tuulilasi

Mercedekselle tilauspalvelu - vaihda autoa joka kuukausiMercedekselle tilauspalvelu - vaihda autoa joka kuukausi

Mercedes on lähtemässä mukaan uusien autojen tilauspalvelujärjestelmään. Yhdysvalloissa jo Audilla, Cadillacilla ja Porschella on vastaavanlaiset.
Kuvat Mercedes

Mercedeksen palvelun nimi Euroopassa on Flexperience. Se toimii Mercedes Me -applikaatiolla. Saksassa alkaa pian kokeilujakso muutaman ison jälleenmyyjän kanssa.

Asiakkaat voivat valita joko A-, C-, E- tai S-sarjan tilaukseensa. Sarjan sisällä asiakas voi vaihdella halujensa mukaan coupeita, avoautoja, sedaneita tai crossovereita. Vuoden aikana voi käyttää 12 eri autoa ja ajaa 36 000 kilometriä. Jos haluaa nousta sarjaa ylemmäs, tulee lisämaksu.

Kuukausihinta sisältää vakuutukset, huollot, korjaukset ja renkaat. Mercedeksen mukaan autonvaihtopyynnön voi tehdä kerran kuussa ja ne käsitellään mahdollisimman pian. Tosin autojen saatavuus juuri sillä hetkellä on yksi määrittävä tekijä vaihdossa.

Jos auton varaa pari viikkoa ennen haluamaansa ajankohtaa, on paremmat mahdollisuudet saada juuri haluamansa.

Applikaatiolla asiakas voi valita autonsa värin, sisustuksen ja moottorivaihtoehdon. Siitä näkee mm. myös vuokraushistorian ja auton matkamittarissa olevat kilometrit. Autojen nouto ja palautus tapahtuu jälleenmyyjien kautta.

Mercedes on ollut hiljaa palvelunsa hinnoista. Cadillacin vastaava palvelu Yhdysvalloissa maksaa 1500 dollaria sekä 500 dollarin aloitusmaksun. Hinnalla saa käyttää vuoden aikana 18 eri autoa ilman kilometrirajaa.

Porsche Passport maksaa puolestaan 2000 dollaria kuussa kahdeksan auton vaihdolla ja 3000 dollaria, jolla saa käyttöönsä halutessaan peräti 22 eri autoa.

”Kaikissa testeissä ja kyselyissä olemme saaneet signaaleja siitä, että se hinta, mitä olemme asiakkailta pyytämässä, tulee olemaan meille voitollinen”, Mercedeksen myynti- ja markkinointijohtaja Britta Seeger sanoo.  

Julkaistu: 23.3.2018