Mondo

Menossa Rio de Janeiron olympialaisiin


Millaisia vinkkejä Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaisi Rio de Janeiron olympialaisiin halajavalle?
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Concierge ei ole koskaan oppinut pitämään säästötiliä. Yhdenkin kerran hyvin karttunut Taiwanin-matkakassa paloi kahden hengen ex tempore Vilnan-matkaan. Kyllä, luit oikein: Vilnan.

Yleensä olympialaisten liput tulevat myyntiin noin vuosi ennen kisoja. Niitä kannattaa siis ryhtyä kyttäämään juurikin näihin aikoihin. Varo huijariverkkokauppoja. Rion olympialaisten sivulta rio2016.org voi tilata englanninkielisen uutiskirjeen, jos haluaa pysyä ajan tasalla kisoista. Lentolippuja ei ole vielä saatavilla vuodelle 2016. Sen sijaan hotellin kanssa saattaa jopa olla kiire. Rio de Janeiron matkailuviranomaiset kertoivat Conciergelle, että hotellit ottavat varauksia vastaan ja osa on jo täynnä!

Kaupungin ykkösnähtävyyksiä ovat Ipaneman ja Copacabanan rannat, Corcovado-vuoren päällä kohoava Jeesus-patsas sekä Pão de Açúcarin sokeritoppavuori, jonka huipulle vie köysirata. Jos jostain syystä päädyttekin Vilnaan, Concierge suosittelee illallista Medininkai-ravintolassa. Paistettu juusto on Taiwanin-kassan arvoinen.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Julkaistu: 25.3.2015