Tuulilasi

Menossa autolla Saksaan 2017? – nämä asiat muuttuvat liikenteessä

Menossa autolla Saksaan 2017? – nämä asiat muuttuvat liikenteessä
Vuosi 2017 tuo mukanaan muutoksia Saksan liikenteessä. Ruuhkan sattuessa laki velvoittaa jatkossa muodostamaan pelastusväylän.
Teksti Max Lange
Kuvat Achim Engel

Tärkein uudistus liikennesäännöissä vuodelle 2017 liittyy pelastusväyliin (Rettungsgasse) ruuhkatilanteissa. Moottoriteillä tai muilla nelikaistaisilla tieosuuksilla on muodostettava jatkossa pelastusväylä pelastusajoneuvoille, jos liikenteen nopeus tippuu kävelyvauhtiin tai liikenne pysähtyy.

Tällöin vasemman kaistan tulee siirtyä aivan tien vasempaan reunaan ja vastaavasti oikean kaistan tien oikeaan reunaan. Jos kaistoja on moottoritiellä enemmän kuin kaksi yhteen suuntaan, väistää vasen kaista vasemmalle ja kaikki muut kaistat oikealle. Tällä on tarkoitus luoda selkeyttä erityistilanteisiin.

Lisäksi vuonna 2017 sakkoja kännykän käytöstä aiheutuvia sakkoja aiotaan korottaa. Lisäksi kieltolistalle nostetaan erilaiset tabletit, e-lukulaitteet ja virtuaalilasit. Myös törkeästä ylinopeudesta aiheutuvia sakkoja tiukennetaan vuodeksi 2017.

Ulkomaalaisille autoilijoille tarkoitettu tiemaksu tuskin kuitenkaan tulee voimaan vielä vuoden 2017 aikana. Päätös tiemaksuista tapahtuisi aikaisintaan syyskuussa 2017, jolloin Saksan nykyinen lainsäädäntöaikakausi päättyy.

Lähde: Auto Bild

 Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 21.12.2016
1 kommentti