Menopaussi-musikaali on upeiden laulajien juhlaa – Arja Koriseva ja Nina Tapio pääsevät loistamaan
Kulttuuri
Menopaussi-musikaali on upeiden laulajien juhlaa – Arja Koriseva ja Nina Tapio pääsevät loistamaan
Keski-ikäisten naisten ylistys nähdään sekä Helsingin Aleksanterin teatterissa että Riihimäen teatterissa.
Julkaistu 7.2.2020
Apu

Arja Koriseva, Nina Tapio, Hanna Kaila ja Kirsi Ylijoki. (Korisevan kanssa vuorottelee Mari Rantasila.) Mitä laulajia! Vaihdevuosi-ikäisiä naisia ylistävä Menopaussi-musikaali on esiintynyt menestyksekkäästi jo 16 maassa, mutta suomalaisversion esiintyjät pärjäävät vertailussa varmasti. Erityisesti Koriseva ja Tapio nousevat sooloillaan esiin, vaikka eivät muutkaan jää kauas – jokainen loistaa vuorollaan. Ensi-illassa oli nähtävissä vielä vähäistä haparointia, joka epäilemättä korjaantuu seuraaviin esityksiin. Koko nelikon vastaansanomaton energia alleviivaa esityksen teemaa, jossa toki tuskastellaan itsessä tapahtuvia muutoksia, mutta myös löydetään omia vahvuuksia ja tuetaan toisia. Keski-ikä voi todella olla naisen parasta aikaa!

Menopaussi-musikaalin tarina alkaa alennusmyynneissä, missä kunnon vaihdevuosihengessä nelikon tunteet nousevat nopeasti nollasta sataan. Vessa pidetään lähietäisyydellä sen varalta, että kuumat aallot tai pissahätä taas iskevät. Naamassa on ryppyjä, puoliso etääntyy, välit äitiin kireät ja töissä stressiä. Lavalla esiin tuoduista kokemuksista löytyy epäilemättä kosketuspintaa monille joko oman itsen tai puolison kautta. Harvoinpa teatterin lavalla kuullaan rakkauslaulua vibraattorille, mutta sekin sopi hyvin illan kehopositiiviseen ja itseä arvostavaan teemaan!

Tutut hitit on sanoitettu suomeksi aivan uusiksi, välillä paremmin, välillä vähän kankeammin ("me ollaan vaan ja menopaussaillaan"), mutta upea kvartetti ja tuttu melodia vievät silti mukanaan. Antti Paavilaisen johtama bändi toimii hyvin ja antaa hienojen laulajien loistaa.

Esityksiä Aleksanterin teatterissa Helsingissä 9.5.2020 asti. Menopaussi-musikaali nähdään myös Riihimäen teatterissa: ensi-ilta on 21.2.2020, esityksiä 25.4.2020 asti.

Kommentoi »