Tuulilasi

Melkoista scifiä - Goodyear aikoo testata rengaskomponentteja avaruudessa

Melkoista scifiä - Goodyear aikoo testata rengaskomponentteja avaruudessa
Goodyear Tire & Rubber Company suunnittelee rengaskomponenttien testaamista avaruudessa osana Kansainvälisen avaruusaseman (ISS) Yhdysvaltain kansallisessa laboratoriossa (U.S. National Laboratory) suoritettavaa projektia kokeessa, joka on tarkoitus käynnistää myöhemmin tänä vuonna.
Julkaistu: 24.9.2018

Goodyearin tavoitteena on tutkia kuluttajarenkaissa usein käytettävien silikahiukkasten muodostumista avaruusaseman ympäristössä, jossa painovoima on pieni. Keräämällä tietoa tästä arvioinnista Goodyearin insinöörit ja tutkijat voivat selvittää, onko syytä tutkia lisää saostetun silikan ainutlaatuisten muotojen käyttöä renkaissa.

”Goodyear on ollut avaruuteen liittyvien rengasinnovaatioiden edelläkävijä; Goodyearin renkaat olivat ensimmäiset ja ovat edelleen ainoat kuussa käyneet ja yrityksellä on ollut useita yhteisiä projekteja NASAn kanssa ja nyt tämä,” sanoi Goodyearin maailmanlaajuisen materiaalitieteen yksikön johtaja Eric Mizner.

”Tämä alleviivaa sitä, kuinka pitkälle olemme valmiit menemään kehittääksemme uusia teknologioita, joiden avulla voimme tuottaa mullistavia tuotteita, joista on kuluttajille todellista hyötyä.”

Goodyear ilmoitti asiasta San Franciscossa järjestetyssä ISS Research and Development -konferenssissa.

Viime aikoina alhaisen painovoiman olosuhteissa tehdyissä akateemisissa kokeissa on havaittu olevan mahdollista tuottaa ainutlaatuisia morfologioita, joissa voi ilmetä potentiaalia suorituskykyisempien tuotteiden tuottamiseen. Jos tämän Goodyearin ISS:n Yhdysvaltain kansallisessa laboratoriossa tekemällä tutkimuksella saavutetaan läpimurto, siitä voi seurata polttoainetehokkuuden ja muiden suorituskykyyn vaikuttavien tekijöiden parannuksia.

Avaruudessa tehtävä tutkimus toteutetaan sopimuksella CASIS (Center for the Advancement of Science in Space, tieteen avaruudessa edistämisen keskus) -keskuksen kanssa. CASIS on organisaatio, joka hallinnoin ISS:n Yhdysvaltain kansallista laboratoriota NASAn toimeksiannosta.

”ISS:n Yhdysvaltain kansallinen laboratorio voi tarjota yrityksille ja tutkijoille mahdollisuuksia arvioida niiden tuotteissa käytettäviä materiaaleja tavoilla, jotka eivät aiemmin ole olleet mahdollisia,” sanoi CASIS-keskuksen kaupallisten innovaatioiden yksikön johtaja Cynthia Bouthot.

”Goodyearin ilmoitus tutkimuksesta avaruusasemalla on jälleen yksi osoitus siitä, että yritykset ajattelevat luovasti kehittääkseen tuotteitaan ja pyrkivät myös keksimään keinoja parantaakseen olosuhteita maapallolla.”

Kommentoi »