Tuulilasi

Melkoinen innovaatio – lippalakki voi pelastaa henkesi liikenteessäMelkoinen innovaatio – lippalakki voi pelastaa henkesi liikenteessä

Autoilijoiden nukahtaminen rattiin aiheuttaa vuosittain lukuisia kuolemaan johtavia onnettomuuksia. Jos pitkiä päiviä painava rekkakuski nukahtaa rattiin, voivat seuraukset olla todella katastrofaaliset.
Kuvat Ford

Tähän ongelmaan Fordin Brasilian osasto on kehittänyt mielenkiintoisen ratkaisun.

SafeCap näyttää aivan tavalliselta lippikseltä. Sen sisällä on kuitenkin kiihtyvyysanturi ja hyrräkompassi, jotka rekisteröivät kuljettajan pään liikkeitä. Lippis pystyy tunnistamaan liikuttaako kuljettaja päätään tarkoituksella esimerkiksi katsoessaan peiliin tai näytölle vai onko kyse pään painumisesta alas kuljettajan nukahtamisen vuoksi.

Kun SafeCap huoma kuljettajan olevan nukahtamassa, se alkaa hälyttää äänimerkillä, vilkkuvalla valolla ja tärinällä herättääkseen kuljettajan. Lippis on vielä prototyyppiasteella.

”Olemme jo testausvaiheessa Brasiliassa. Kun saamme testit loppuun, on SafeCapia tarkoitus alkaa myydä myös muihin maihin. Tämä alkoi ihan paikallisena projektina, mutta näemme siinä paljon maailmanlaajuista potentiaalia”, kertoo Brasilian Fordin myynti- ja markkinointijohtaja Oswaldo Ramos.

(Lähde: AOL.co.uk)

Julkaistu: 13.11.2017