Apu

Meiju Suvaksella ja Frederikillä eri muistikuvat villeistä vuosista: "Oli teillä vähän ryhmäseksiäkin"


Meiju Suvaksen tehtävänä oli muun muassa varmistaa ennen keikkaa, että Frederikin ”tötterö” oli kunnossa. Tötteröllä tarkoitettiin laulajatähden kalsareihin tungettua tennissukkaa, jonka tarkoituksena oli korostaa pullotusta housujen etumuksessa.
Kuvat Johanna Myllymäki

Meiju Suvas lauloi vuoden 1981 euroviisukarsinnoissa taustoja Frederikin Titanic-kappaleessa. Frederik piti Suvasta ”sähäkkänä mimminä” ja päätti pestata tämän taustalaulajaksi myös tuleville kiertueilleen. Seuraavat kaksi kesää Suvas viiletti Frederikin yhtyeen matkassa pitkin Suomea. Aikaisemmin hän ei ollut käynyt kotimaassaan Tamperetta pidemmällä.

Suvaksen tehtävänä oli muun muassa varmistaa ennen keikkaa, että Frederikin ”tötterö” oli kunnossa. Tötteröllä tarkoitettiin laulajatähden kalsareihin tungettua tennissukkaa, jonka tarkoituksena oli korostaa pullotusta housujen etumuksessa.

– Eikä ollut! Frederik protestoi.

– No, olihan. Ja kainaloihin piti laittaa paperitollot, kun hikoilit niin kamalasti.

Suvas kuitenkin korostaa, ettei Frederik omia työntekijöitänsä kohtaan mikään öykkäri ollut – pikemminkin päinvastoin. Oman bändinsä tyttöjä Frederik kohteli kuin kukkaa kämmenellä.

– Reetu oli meille aina oikein miellyttävä, kuin suojeleva isoveli. Ei hän meitä yrittänyt kertaakaan, Suvas sanoo.

– En siis syönyt kuormasta, Frederik komppaa.

– Niin no, et ainakaan minua!

"Monesti ne mimmit suostuivat mihin vain"

Lavatähden karisman ja sporttisen ulkomuodon yhdistelmä vetosi etenkin moniin naispuolisiin faneihin. Monesti keikkapaikalle saattoi ilmaantua useampikin vanha heila, ja uusia tarjokkaita riitti jonoksi saakka.

Frederik myöntää käyttäneensä idoliasemaansa sumeilematta hyväkseen.

– Eihän mun tarvinnut tehdä yhtään mitään. En ole elämässäni iskenyt yhtä ainutta naista. Lisäksi ne mimmit olivat monesti sellaisia, että ne suostuivat melkein ihan mihin vain. Ei siellä silti mitään ryhmäseksiä harrastettu.

– No, oli teillä vähän sellaistakin, Suvas huomauttaa.

– Eikä varmasti ollut! Mun naisiin ei koskeneet varmasti muut kuin minä itse.

Ei Frederik silti ainut intohimoja herättänyt osapuoli ollut. Myös Suvaksella oli oma vannoutunut kannattajakuntansa. Toisin kuin kollegansa, piti Suvas aina näppinsä visusti erossa ihailijoistaan.

– En päästänyt heitä koskaan iholle, enkä olisi sellaista toisaalta halunnutkaan. Nämä olivat juuri niitä asioita, joita päätin tehdä eri tavalla, kun katselin vierestä sitä Reetun menoa, Suvas kertoo.

Suvaksen mukaan biletyskeikoilla ”meininki on yhä aika villiä”.

– Jengi elää vahvasti mukana, ja kaikenlaisia ehdotuksia satelee edelleen.

Lue koko juttu Avusta 3/2019!

Julkaistu: 17.1.2019