Meidän ja muiden kisat
Puheenaiheet
Meidän ja muiden kisat
Olympialaisten massiivisuus jaksaa yllättää, vaikka kisoissa on ollut useamman kerran. Suomalaislajeja seuratessa isännät ja muut seuraavat ihan... no, muuta.
Julkaistu 29.7.2012
Apu

Sunnuntaina kilpaili taas puolentusinaa suomalaisurheilijaa, heidän joukossaan ilmapistooliampuja Mira Suhonen. Mitalitoivoksikin veikatun eteläpohjalaisen urakka Kuninkaallisen tykistön radalla jäi vain ikävän lyhyeksi.

Pekingin kisojen 7:s hävisi kilpajuoksun hermojensa ja kellon välillä ja karsiutui finaalista yhteistuloksella 377 (95+99+94+89). Kahdeksan parhaan joukkoon olisi vaadittu 385, ja lopulliseksi sijoitukseksi tuli 32:s.

- V-tuttaahan se, kun menee huonosti, Suhonen tokaisi.

- Olin kymmenen minuuttia normaalia aikataulua jäljessä. Koelaukaukset ja ensimmäinen sarja kestivät tolkuttoman kauan. Sitten lähti paremmin, mutta kun katsoin kelloa, loppu meni hosumiseksi - ja sellainen oli tuloskin.

Suhonen oli ensimmäinen urheilija, joka hankki Suomelle kiintiöpaikan Lontoon olympialaisiin. Vuoden 2007 EM-hopeanaisen paras sijoitus viime vuodelta oli maailmancupin kakkostila.

Kauan hyväntuuliseksi ja temperamenttiseksi lajipiireissä kuvailtu vaatesuunnittelija ei kuitenkaan jaksanut pettymystä märehtiä. Mixed zonella irtosi jo hymyä ja kuittailua omasta "säätämisestä".

- Joskus pitää vaan hakata päätä seinään. Tulee uusia kisoja, olympialaisiakin, mutta loppuvuoden keskityn ompelemiseen ja yrityksen edistämiseen, Rock Nympho -mallistoa ja vaatefirmaa pyörittävä Suhonen, 27, sanoi.

Brittien viikonlopun mielenkiinnon vei ennen kaikkea miesten maantiepyöräily, jonne katsojat joutuivat jonottamaan jopa kolme ja puoli tuntia. Tour de Francen voittaja Bradley Wiggins, Mark Cavendish ja muut isänmaan toivot joutuivat kuitenkin pettymään, mikä kirvoitti osasta törkeänäkin tunnettua saarivaltion mediaa melkoisen ryöpyn.

Kisameininki on Lontoossa muutenkin monipuolisen ristiriitainen, mutta samalla hälläväliä-suopea - vähän kuin koko kaupunki.

Lue lisää Mira Suhosesta sekä kisatunnelmasta ja -järjestelyistä ensi viikon Avusta nro 31.

Kommentoi »