Tuulilasi

McLaren P1:n hurjimmasta versiosta uusia tietoja ja kuvia – ratti F1:stäMcLaren P1:n hurjimmasta versiosta uusia tietoja ja kuvia – ratti F1:stä

Brittiläinen F1-talli ja urheiluautovalmistaja McLaren on paljastanut ensimmäistä kertaa sisäkuvia ja lisätietoja hurjaakin hurjemmasta P1 GTR -ratatykistä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat McLaren Automotive

”Tavalliseen”, tieliikennekelpoiseen P1:een verrattuna GTR:n ohjaamo on riisuttu kaikesta ylimääräisestä tilpehööristä. Sisustan suunnittelussa on keskitytty vain kuljettajan tärkeimpiin tarpeisiin sekä painonsäästöön.

Uusi ratti perustuu McLarenin vuoden 2008 MP4-23 Formula 1 -autoon, ja on käytössä ainoastaan uudessa P1 GTR:ssä. Kuljettaja voi säätää esimerkiksi F1:stä tuttua DRS-järjestelmää irrottamatta käsiään ratista.

Koska kyseessä on ratatykki, on kuskin jakkarankin pysyttävä vauhdissa mukana. Hiilikuituiset penkit ovat samanlaiset kuin DTM-autoissa ja varustettu kuusipistevöillä, kertoo Autocar.

Jokainen penkki tehdään erikseen auton omistajalle, ja se kiinnitetään suoraan auton runkoon kiinni. Jokaiseen P1 GTR:ään liittyy myös koulutusohjelma, jossa omistajat opetetaan ajamaan radalla turvallisesti hyödyntäen kuitenkin auton kaikkia ominaisuuksia.

McLaren myy autoa ainoastaan entisille P1:n omistajille. GTR:n tuotanto aloitetaan, kun kaikki 375 normaalia P1:stä on myyty loppuun. Hintaa ratatykille kertyy ennen veroja 1,98 miljoonaa puntaa eli 2,5 miljoonaa euroa.

Alla video McLaren P1 GTR:n koulutusohjelmasta:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 23.10.2014