Tuulilasi

Mazdan tyylikkäästä konseptiautosta pian tuotantomalli – uusi seitsemänpaikkainen CX-9Mazdan tyylikkäästä konseptiautosta pian tuotantomalli – uusi seitsemänpaikkainen CX-9

Mazda on kertonut, että se aikoo julkistaa marraskuun lopulla Los Angelesin autonäyttelyssä uuden seitsemänpaikkaisen crossoverin, CX-9:n.
Teksti Max Lange
Kuvat Mazda

CX-9:ssä käytetään hyödyksi Mazdan uusinta Skyactiv-teknologiaa, jonka turvin esimerkiksi päästöjä saadaan alennettua. Edellinen CX-9 esiteltiin vuonna 2007, ja malli oli varsin suosittu Yhdysvalloissa.

Uusi malli pohjautuu Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltyyn Koeru-konseptiautoon. Kyseinen konsepti oli yksi Frankfurtin autonäyttelyn suurimpia yllätyksiä. Mazda on tuomassa tuotantomallin varsin pian konseptiauton esittelyn jälkeen tuotantoon.

Mazda kutsuu CX-9:ä merkin lippulaivakseen, ja sillä yritetään tavoitella asiakkaita premium-luokasta. Asiakkaita CX-9 pyrkii voittamaan erityisesti tyylikkäällä ja linjakkaalla muotoilullaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.11.2015