Tuulilasi

Mazdan toimitusjohtaja lakkauttamassa RX-sarjan urheiluautot – syynä rajalliset resurssit


Mazdan toimitusjohtaja on kertonut haastattelussa, heille ei ole aikomusta tehdä RX-8:lle seuraajaa. Sen sijaan yrityksen rajalliset resurssit aiotaan kohdistaa Skyactiv-teknologiaan.
Kuvat Mazda

Masamichi Kogai on kertonut Autonewsille, että Mazdan mallisto ei voi enää kasvaa. Yrityksen resursseihin nähden seitsemän eri mallia on tarpeeksi. Rajalliset voimavarat kohdistetaan toisen polven Skyactiv-malleihin.

Kogai haluaa korostaa, että Mazda on muihin japanilaisiin autojätteihin verrattuna (Toyota, Nissan ja Honda) hyvin pieni. Mazdalla ei ole yhtä paljon rahaa kehittää uusia teknologioita, ja uudet päästörajat teettävät merkille hankaluuksia.

Mazdan strategia keskittyy polttomoottoreiden parantamiseen, mutta omien hybridien tai sähköautojen kehittämiseen heillä ei ole varaa, kertoo Autonews. Hybriditeknologian Mazda joutuu lisensoimaan Toyotalta.

Taloudellisesti merkillä menee paremmin kuin vuosiin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Mazdan myynti kasvaa nopeammin kuin alan yleiset myyntiluvut. Pitääkseen positiivista kehitystä yllä Kogai haluaa pitää merkin fokuksen ns. ydinmallistossa, johon RX-8 ei enää kuulu.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 11.11.2014