Tuulilasi

Mazdan CX-9:ään takapenkin tietoviihdejärjestelmät


Mazda on tuomassa CX-9-autoihinsa tietoviihdejärjestelmät myös takapenkkiläisille. Järjestelmän saa jälkiasennettuna kaikkiin vuoden 2016 jälkeen valmistettuihin autoihin.
Kuvat Mazda

Järjestelmä koostuu kahdesta 8-tuumaisesta LCD-monitorista. Siihen tulee myös CD/DVD-soitin, kaksi kaukosäädintä sekä kahdet langattomat kuulokkeet. Mukana on myös USB 2.0- ja HDMI-portit sekä SD-muistikorttipaikka. Järjestelmä on yhteensopiva Androidin ja iOS:n kanssa. Takapenkillä voidaan katsoa ja kuunnella joko samaa tai eri materiaalia, sillä data tulee kahdesta eri lähteestä.

Mazda ei ollut aiemmin hanakka tarjoamaan moisia viihdepalveluja edes CX-9:ään, mutta vuoden 2016 uudistuksen jälkeen se alkoi hiljalleen kehittää palveluita ollakseen kilpailukykyinen muiden autonvalmistajien isojen kolmirivisten crossoverien kanssa.

Vuoden 2018 mallissa on lisäksi häräjarrutusavustin, kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä vakiona. Grand Touring malliin Mazda toi myös lämmitettävät penkit kakkosriville, lämmitettävän ohjauspyörän sekä jäätymistä estävät tuulilasinpyyhkimet.

Takapenkin tietoviihdejärjestelmällä on hintaa Yhdysvalloissa noin 2000 dollaria.   

Julkaistu: 24.3.2018