Tuulilasi

Mazdan autoille myönnettiin korkein turvallisuusluokitus


Testitulokset kertovat Mazdan SKYACTIV-korin ja i-ACTIVSENSE-teknologian poikkeuksellisesta turvallisuustasosta.
Kuvat Mazda

Liikenneturvallisuutta edistävä yhdysvaltalainen IIHS-organisaatio (U.S. Insurance Institute for Highway Safety) on myöntänyt korkeimman Top Safety Pick+ turvallisuusluokituksen viidelle Mazdan automallille, joista yksi on täysin uusi Mazda CX-5.

IIHS arvioi autojen törmäysturvallisuuden kahden eri etutörmäystestin, sivutörmäystestin, katon lujuustestin ja perätörmäystä simuloivan pääntuki- ja istuintestin perusteella. Lisäksi testeissä arvioidaan ajovalojen suorituskykyä ja auton kykyä välttää etutörmäys automaattisten jarrutustoimintojen ja törmäysvaarasta varoittavien järjestelmien avulla.

IIHS:n tänä vuonna testaamiin Mazda-malleihin kuuluvat Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6 ja viimeisimpänä täysin uusi Mazda CX-5. Kaikki mallit saivat IIHS:n korkeimman Top Safety Pick+ luokituksen lisävarusteena saatavilla etutörmäyksen estojärjestelmällä ja mukautuvilla LED-ajovaloilla varustettuina. Molemmat näistä ominaisuuksista sisältyvät Mazdan innovatiiviseen, kuljettajaa avustavaan i-ACTIVSENSE-turvallisuusteknologiapakettiin.

IIHS:n mukaan Mazda on kuudentoista tänä vuonna testeihin osallistuneen autonvalmistajan joukosta ainoa, jonka kaikki testatut mallit ovat saaneet Top Safety Pick+ luokituksen. Mazdan erinomaisiin testituloksiin on vaikuttanut osaltaan se, että kaikki yhtiön mallit ovat selviytyneet hyvin uusista, ajovalojen suorituskykyä mittaavista testeistä perinteisten testien lisäksi.

Mazdan SKYACTIV TECHNOLOGY ominaisuuksiin kuuluva SKYACTIV-korirakenne takaa keveytensä ansiosta nautinnolliset ajo-ominaisuudet, mutta on samalla erittäin turvallinen törmäystilanteessa, kuten IIHS:n testitulokset osoittavat.

(Lähde: Mazda)

Julkaistu: 24.8.2017