Tuulilasi

Mazda CX-5:lle korkein mahdollinen turvallisuusluokitus


Täysin uusi Mazda CX-5 on luokiteltu yhdeksi turvallisimmista saatavilla olevista perheautoista.
Kuvat Mazda Press

Uusien autojen turvallisuutta Euroopassa arvioiva itsenäinen organisaatio Euro NCAP on antanut Mazda CX-5:lle parhaan mahdollisen viiden tähden turvallisuusluokituksen.

Päätös tehtiin tiukkojen törmäystestien ja uuteen malliin vakiona kuuluvien edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien arvioinnin jälkeen. Kaikkialla Euroopassa myynnissä oleva Mazda CX-5 sai erinomaiset pisteet niin aikuisten, lasten kuin jalankulkijoidenkin suojauksessa.

”Autojamme ajavien ihmisten ja heidän läheistensä turvallisuus on erittäin tärkeää Mazdalle. Sen näkee tästä Euro NCAP:n antamasta erinomaisesta viiden tähden luokituksesta. Se on todiste kehittyvästä edistyneiden turvallisuusteknologioiden valikoimasta, joka heijastelee aktiivisen turvallisuuden filosofiaamme ja tukee kuljettajia.” -Mazda Motor Europen pääjohtaja ja toimitusjohtaja Jeff Guyton kertoo.

Mazda X5:ssä on mm. älykäs kaupunkijarrutusavustin, joka auttaa kuljettajaa välttämään mahdolliset törmäystilanteet. Avustin voi pysäyttää auton tai pienentää sen nopeutta automaattisesti havaitessaan törmäysriskin edessä olevan toisen ajoneuvon tai jalankulkijan kanssa.

Tähän mennessä Mazda on myynyt yli 1,5 miljoonaa CX-5-autoa. Malli kattaa tällä hetkellä noin 25 % Mazdan maailmanlaajuisesta myynnistä.

(Lähde: Mazda)

Julkaistu: 6.9.2017