Tuulilasi

Maybach tulee takaisin Ässänä


Daimler-Benz konsernin sortimenttiin kuuluva Maybach herää uudestaan henkiin - jälleen kerran. Nyt nimellä Mercedes-Maybach S600.

Vielä marraskuun aikana esiteltävä über-Mercedes perustuu viime vuonna esiteltyyn S-luokkaan (kuvassa). Luvassa on Ässääkin isompi, loistavampi ja kaikin puolin häkäisevä edustusauto.

Maybach on vanha eksklusiivinen merkki, joka  eli kultakauttaan viime vuosituhannella, maailmansotien välisenä aikana. Asianharrastajille kerrottakoon, että toisen maailmansodan aikana Maybach toimitti tehokkaita moottoreita saksalaisiin panssarivaunuihin. Autojen valmistus loppui vuonna 1941.

Merkki kaivettiin naftaliinista kuluvan vuosituhannen alussa, ja vuonna 2002 esiteltiin täysin uusi Maybach-mallisto, jonka muodostivat kaksi jättisedania: 57 ja 62. Mallinimet kertoivat auton pituuden metreinä.

Maybach oli Daimlerin vastaveto uuteen nosteeseen lähteneelle Rolls-Roycelle. Kyseessä olivat tietyllä tavalla saksalaismerkkien jäsentenväliset kisat, sillä Rollsin uuden tulemisen takana oli Mercedeksen arkkivihollinen BMW.

Maybacin  myynti jäi kauas tavoitteista, ja sen valmistus loppui vuonna 2013. Mercedes-Maybachin myötä legendaarisen saksalaismerkin tarinassa alkaa uusi luku.  

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 13.11.2014