Apu

Matti Onnismaa puhuu äitinsä menehtymisestä koronaan: ”Olen alkanut toipua pikkuhiljaa, vaikka se oli kova isku, äiti on aina äiti”

Matti Onnismaa puhuu äitinsä menehtymisestä koronaan: ”Olen alkanut toipua pikkuhiljaa, vaikka se oli kova isku, äiti on aina äiti”
Näyttelijä Matti Onnismaa on tyytyväinen, että töitä on riittänyt. – Oma pää on ensimmäinen mittari. Joka paikkaan ei voi repeytyä, hän kertoo.
Julkaistu: 6.9.2021

Näyttelijä Matti Onnismaa menetti 91-vuotiaan äitinsä viime vuoden keväällä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

– Se tapahtui heti koronan alkumetreillä. Siitä olen alkanut toipua pikkuhiljaa, vaikka se oli kova isku. Olimme kuitenkin 60 vuotta yhdessä ja äiti on aina äiti, Onnismaa kertoi Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.

Työrintamalla 61-vuotiaalla näyttelijällä on piisannut kiirettä.

– Olen hävyttömän onnellinen, että töitä on riittänyt. Viime vuonna aloimme kuvata Karkurit-sarjaa, vain se jouduttiin koronan vuoksi keskeyttämään. Toisaalta tilalle tuli kaksi muuta projektia.

Onnismaa ei pysty ottamaan vastaan läheskään kaikkia tarjottuja produktioita.

– Jouduin juuri kieltäytymään yhdestä mielenkiintoisesta työstä. Yleensä otan töitä vastaan tulojärjestyksessä, enkä tee eroa kameratöiden tai teatterin perusteella. Aika ratkaisee, mitä nyt ehdin ja pystyn. Oma pää on ensimmäinen mittari. Joka paikkaan ei voi repeytyä.

Suunnitelmia on jo pitkälle ensi vuotta.

– Jos ne kaikki toteutuvat, sitten on hyvin.

Kommentoi »