Apu

Matti ja Teppo vähentävät keikkailua – Tepon vaimo Varpu Ruohonen: ”Elämme uutta kuherruskuukautta”

Legendaarinen veljesduo Matti ja Teppo paljasti Avulle, että jatkossa he viettävät enemmän aikaa perheen parissa ja matkustellen. "Rooma on ykköskaupunkimme", Teppo kertoi Linnan juhlissa.
Kuvat Jaakko Jaskari

Suomalaisten ikisuosikki, veljeskaksikko Matti ja Teppo Ruohonen juhli tänä vuonna Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla vaimojensa Anne Ruohosen ja Varpu Ruohosen kera.

– Olemme keskellä konserttiviikkoa, kaksi on vielä laulamatta, kolmannen kerran Linnan kutsun saanut Teppo kertoi loppuillasta kuulumisia, kun Matti oli jo hypännyt Turun junaan.

Suomalaisia vuosikymmeniä viihdyttänyt duo aikoo jatkossa keikkailla huomattavasti vähemmän.

– Teemme ehkä kesällä muutamat festarikeikat, mutta se on siinä. Tämä rospuuttoaika on liian vaarallista iäkkäälle kulkea tuolla, ajaa peurojen välissä, 71-vuotias Teppo totesi.

Läheltä piti -tilanteita tien päällä on riittänyt ja yksi hirvikolarikin kärsitty.

– Meillä oli konsertti Lahdessa mutta ehdimme silti paikan päälle. Siitä vaan kehiin. Enemmän olemme saaneet kuin joskus lähdimme hoitamaan. Hieno fiilis, mutta myös haikea. Nyt on korkea aika tutustua paremmin vaimoon, perillisiin ja lapsenlapsiin, Teppo vitsaili.

Hän myönsi suoraan Varpun hoitaneen etenkin 80-luvun kuumina vuosina kotia ja lapsia valtaosan.

– Tuntuu tosi kivalta, että Teppo hellittää nyt. Meidän elämä on ollut välillä aika hektistäkin, ja menty on hänen mukaan. Nyt elämme sellaista uutta kuherruskuukautta.

– Haluan silti kiittää suomalaisia kaikista näistä vuosista. Meistä on pidetty Matin kanssa hyvää huolta, Teppo herkistyi.

Tulevaisuudessa Teppo ja Varpu aikovat matkustella enemmän sekä viettää aikaa lastenlastensa kanssa.

– Aiomme mennä ainakin Roomaan ja Teneriffalle. Rooma on meidän ykköskaupunkimme, ollut jo vuosia. Lapsenlapset ovat nyt 7-, 10-, ja 13-vuotiaita. He ovat kaikki poikia ja mielettömiä energiapakkauksia. Olen heille pappa ja pelaamme yhdessä jalkapalloa. Koska olen itse pelannut koko ikäni, on kiva näyttää heille miten se peli kuuluisi hoitaa, Teppo nauroi.

Julkaistu: 7.12.2019
Kommentoi »