Matti ja Teppo: "Olemme kahden paukun miehiä"
Puheenaiheet
Matti ja Teppo: "Olemme kahden paukun miehiä"
Matti ja Teppo viettävät tänä vuonna 45-vuotistaiteilijajuhlaa. Keikoista palautuminen on iän myötä vaikeutunut, mutta lavalla kaksikko on yhä täydessä iskussa.
Julkaistu 7.6.2014
Apu

Matti ja Teppo Ruohosen keikkajuomana on ollut jo kolmattakymmenettä vuotta vesi. Tänä syksynä 45-vuotis taiteilijajuhlaa viettävät muusikkoveljekset ovat ottaneet keikkojen yhteydessä alkoholia viimeksi 60-luvulla.

- Silloin oli tapana, että järkkäri iski ennen lavalle menoa käteen jallupullon, että ota tuosta tömpsyt, Teppo muistelee.

- Alkoholikulttuuri on muuttunut muusikkopiireissä vuosien myötä. Enää ei ole bändiläisissä ongelmakundeja, vaan kaikki keskittyvät töihin juomisen sijasta, Matti sanoo.

Lenkkeilyä harrastavat veljekset rentoutuvat urheilemalla.

- Olemme kahden paukun miehiä. Se riittää meille lomalla, jos otamme tömpsyt mökillä.

Eilen Ikaalisten IskelmäParatiisissa esiintynyt kaksikko on huomannut, että iän myötä keikoista palautuminen on vaikeutunut.

- Palautuminen vie paljon kauemmin kuin aikaisemmin. Pidemmän rundin jälkeen olemme ihmetilassa, kestää kauan ennen kuin energiat palautuvat. Vaimotkin sen huomaavat.

Tänä kesänä Ruohoset tekevät keikkoja joka viikonloppu perjantaista sunnuntaihin. Yksi asia miehiä tiivissää keikkatahissa miehiä harmitta: jalkapallon MM-kilpailut.

- Olemme kovia fudisfaneja ja pelasimme itsekin nuorempana Tepsissä. Osa otteluista jää keikkojen takia näkemättä.

Matti toivoo Argentiinan voittoa. Teppo yllätysvoittajaa.

- Toivon voittoa vaikka Belgialle. On tylsää, jos aina Saksa tai muu ennakkosuosikki voittaa.

Yli kuusikymppiset laulajat olivat eilen täydessä iskussa, vaikka molemmat sairastivat maaliskuussa pidemmän flunssan, jonka takia he joutuivat perumaan 14 keikkaa.

- Kutsun alkuvuoden keikkoja peruskuntokaudeksi. Nyt ne jäivät sairasteluiden takia tekemättä, mutta hyvin tuntuu riittävän virtaa tästä huolimatta, Teppo totesi.

Kommentoi »