Tuulilasi

Matkapuhelinten NFC-lähiteknologia tulossa pian autoihin


Lähimaksamisesta tuttu matkapuhelinten NFC-teknologia on tulossa henkilöautoihin vuonna 2016, kertoo NFC-siruja valmistava NXP.
Kuvat Elisa Oyj

NXP on antanut autoteollisuuden alihankkijoille käyttöön ensimmäisiä autoihin liittyviä NFC-siruja ja tägejä (Near Field Communication). NXP:n yhteyshenkilö on kertonut Autonewsille, että ensimmäiset NFC-teknologiaa hyödyntävät autot tulisivat myyntiin vuoden 2016 aikana.

NFC:n avulla voidaan koskettamalla nopeasti ja turvallisesti siirtää pieniä määriä dataa erilaisten laitteiden välillä. Teknologiaa käytetään nykyään mm. lähimaksamisessa sekä erilaisten langattomien elektroniikkalaitteiden yhdistämisessä. NFC on ollut käytössä monissa eri matkapuhelinmalleissa jo useita vuosia.

Nykyään matkapuhelimen parittaminen auton viihdejärjestelmän kanssa tapahtuu Bluetoothin avulla. Laitteet joutuvat ensin etsimään toisiansa, jonka jälkeen niihin syötetään salasanat. NFC:n avulla puhelimella kosketetaan vain autossa olevaa NFC-tägiä, ja tämän jälkeen auto sekä puhelin keskustelevat keskenään automaattisesti.

Järjestelmä ei nostaisi auton hintaa merkittävästi, koska NFC:hen vaadittavat sirut maksaisivat vain pari dollaria per auto. NFC:tä voidaan hyödyntää mm. auton digitaalisena virta-avaimena tai esimerkiksi car sharing -palveluissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 6.11.2014