Matkaidea: Tee ruokaretki Viron maaseudulle
Ruokamatkailu
Matkaidea: Tee ruokaretki Viron maaseudulle
Tallinna on monen suomalaisen ruokamatkailijan suosikkikohde, mutta myös muualta maasta löytyy runsaasti hyviä ravintoloita.
Julkaistu 5.2.2023
Mondo

Viron ravintola­kenttä tarjoaa paljon kiinnostavaa myös Tallinnan ulkopuolelta. Yksi käymisen arvoisista elämyksistä on Etelä-­Virossa sijaitseva Restoran Kolm Sõsarat. Keltaisessa puutalossa toimivaa paikkaa pyörittävät siskokset, jotka kasvattavat ison osan raaka-aineista itse. Yksi omistajista on käynyt harjoittelussa Kööpenhaminan Nomassa, ja tämän inspiroimana ravintola haluaa tuoda esiin lähiraaka-aineiden hienouden. Paikka on myös päässyt useana vuonna perättäin White Guide -ravintolaoppaaseen. Tee varaus etukäteen.

Toinen lähiraaka-aineisiin panostava ravintola on Taju Resto, Sitä pyörittää keittiömestari Ranno Paukson, joka on kokannut muun muassa Tallinnan arvostetussa Ö:ssä. Taju pyrkii tarjoamaan maailman­luokan ravintolakokemuksen ja pientä mystiikkaa: ravin­tola sijaitsee puolen tunnin ajo­­matkan päässä Tallinnasta, mutta saapumis­ohjeet kerrotaan vasta varausvahvistuksen yhteydessä.

Rado Restoran on monille tuttu Tallinnan-reissuilta. Nyt se on avannut toimipisteen myös Haapsaluun.

Yksi Saarenmaan tärpeistä on ravintola Särg, joka panostaa lähialueen antimista kokattuihin kalaruokiin. Erikoisuus ovat kesäisin järjestettävät kalastusretket, joilla pääsee merelle ja myöhemmin ravintolan pöytään nauttimaan saaliista.

Haapsalusta taas löytyvät muun muassa cocktaileihin ja flamm­kucheneihin panostava #Karjakuus sekä Rado Restoran, jolla on sisarravintola Tallinnassa. Fiiniä linjaa kaupungissa edustaa Von Gernet, joka tarjoilee fine dining -annoksia merenrantahuvilassa.

Kommentoi »