Mondo

Matkagurujen uudet suosikit


Kysyimme reissaamisen asiantuntijoilta, mikä on heidän viimeisin löytönsä maailmalla.

Aja Guldhammer, Airbnb:n maajohtaja, Pohjoismaat

MONGOLIA

"Ajoin kaksi vuotta sitten autolla Kazakstanista Ulaanbaatariin. Se oli huikeaa. Mongolian luonnonmaisemat ovat uskomattomia ja ihmiset erittäin ystävällisiä. Kun pysähdyimme telttailemaan, kyläläiset tulivat tervehtimään. Vuokraa auto pääkaupungista ja suuntaa lähimpään kansallispuistoon, esimerkiksi Gorkhi-Tereljiin."

Inka Khanji, Vuoden matkabloggaaja

MONTENEGRO

"Tai jos tarkkoja ollaan, Etelä-Montenegro, johon ihastuin viime kesänä. Useimmat reissaajat suuntaavat Montenegron rannikkokaupunkeihin tai Durmitorin kansallispuistoon, mutta maan eteläosista löytyy hienoja luontonähtävyyksiä. Varsinkin Crnojevićajoen maisemat painuivat mieleen. Šinđonin kylän lähellä joki tekee komean mutkan, ja maisemia voi ihailla vuoristotien varrelta."

Tom Hall, Editorial Director, Lonely Planet

LVIV, UKRAINA

"Lviv on lähes salaisuus Euroopan kaupunkikohteiden joukossa. Sen vanhakaupunki muistuttaa barokki- ja goottivaikutteineen Krakovaa, mutta turisteja ei ole nimeksikään. Myös neuvostohistoria tuo oman lisänsätunnelmaan. Perille pääsemiseksi on nähtävä vähän vaivaa, sillä suoria lentoja ei ole kovinkaan monesta paikasta." 

Julkaistu: 23.3.2016