Matkagurujen uudet löydöt
Matkailu
Matkagurujen uudet löydöt
Kysyimme matkustamisen ammattilaisilta, mitkä ovat heidän viimeisimmät löytönsä maailmalta.
4.3.2015
 |
Mondo

Riku Rantala, toimittaja

Tangalle, Sri Lanka

"Sri Lanka on nosteessa, mutta vielä sinne ehtii ennen massoja. Olen viettänyt kaksi viime talvea etelärannikon Tangallessa. Se on rauhallinen mesta, pitkiä biitsejä, loistavaa safkaa, miljöö on sekoitus Etelä-Intian ja Thaimaan rantoja. Ei ole malariaa eikä juurikaan denguea, sopii myös lapsiperheelle. Kannattaa ottaa Finskin suora lento Dubaihin ja lentää sieltä Mattala Rajapaksan kentälle. Se on nopein ja usein edullisin yhteys."

Helena Egan, TripAdvisor, Director of Industry relations

Madikwe, Etelä-Afrikka

"Uskomattoman kaunis luonnonpuisto, josta ei ole tehty asvaltoitua self drive -safarikohdetta. Kolmen päivän safarilla näin leijonan, leopardin, hyeenoja, gepardiveljekset lekottelemassa ilta-auringossa, sarvikuonoemon poikasineen... Majapaikkani Rhulani Safari Lodge ja opas Jaces olivat mahtavia. Kaikki toimi luonnon ehdoilla, kuljetus kiitoradalle pysäytettiin, jotta elefantit saivat kulkea rauhassa radan yli."

Megan Eaves, Lonely Planet, Destination Editor

Galicia, Espanja

"Olen vastikään rakastunut Espanjan luoteiskolkassa sijaitsevaan Galician alueeseen. Se on edullinen matkakohde, jonka historiasta löytyy kiehtovia kelttivaikutteita. Rannikko on jylhää, ihmiset ystävällisiä ja merenelävät erinomaisia. Kokeile paikallista erikoisuutta pulpo a la gallegaa eli keitettyä mustekalaa paprikan ja merisuolan kanssa. Palanpainikkeeksi galicialainen olut." 

Aja Guldhammer, Airbnb:n maajohtaja, Pohjoismaat

Mongolia

"Ajoin kaksi vuotta sitten autolla Kazakstanista Ulaanbaatariin. Se oli huikeaa. Mongolian luonnonmaisemat ovat uskomattomia ja ihmiset erittäin ystävällisiä. Kun pysähdyimme telttailemaan, kyläläiset tulivat tervehtimään. Vuokraa auto pääkaupungista ja suuntaa lähimpään kansallispuistoon, esimerkiksi Gorkhi-Tereljiin."

Inka Khanji, Vuoden matkabloggaaja

Montenegro

"Tai jos tarkkoja ollaan, Etelä-Montenegro, johon ihastuin viime kesänä. Useimmat reissaajat suuntaavat Montenegron rannikkokaupunkeihin tai Durmitorin kansallispuistoon, mutta maan eteläosista löytyy hienoja luontonähtävyyksiä. Varsinkin Crnojevićajoen maisemat painuivat mieleen. Šinđonin kylän lähellä joki tekee komean mutkan, ja maisemia voi ihailla vuoristotien varrelta."

Tom Hall, Editorial Director, Lonely Planet

Lviv, Ukraina

"Lviv on lähes salaisuus Euroopan kaupunkikohteiden joukossa. Sen vanhakaupunki muistuttaa barokki- ja goottivaikutteineen Krakovaa, mutta turisteja ei ole nimeksikään. Myös neuvostohistoria tuo oman lisänsätunnelmaan. Perille pääsemiseksi on nähtävä vähän vaivaa, sillä suoria lentoja ei ole kovinkaan monesta paikasta."

Kommentoi »