Martti Suosalon elämä on hajamielisyyden taidetta: "Oli tämä sellainen sählinkiaamu"
Kulttuuri
Martti Suosalon elämä on hajamielisyyden taidetta: "Oli tämä sellainen sählinkiaamu"
Suosikkinäyttelijä Martti Suosalo on hieman hajamielinen, rakastettava puoliso ja kolmen lapsen isä.
Julkaistu 10.3.2018
Apu

Näyttelijä Martti Suosalon vapaapäivä alkaa kiireellä. Helsinkiin on edellisyönä pyryttänyt talven korkeimmat nietokset, ja Suosalon kotikatu Tapanilassa on vasta saatu aurattua auki. Suosalon puoliso, elokuva­ohjaaja Virpi Suutari on elokuvafestivaaleilla Göteborgissa. Sen monesti omissa ajatuksissaan oleva näyttelijä oli unohtanut.

Nyt hänen pitää viedä anoppi Tikkurilan asemalle, mutta hän sieppasi vahingossa naulakosta mukaansa siivoojan takin. Näyttelijä ajaa takaisin asemalle ja saa oman palttoonsa takaisin. Julkisen liikenteen lakon takia muutaman tunnin kuluttua pitää kuskata perheen kuopus, 12-vuotias Aino viulutunnille.

– Näitä sitten muistelee vanhana. Oli tämä sellainen sählinkiaamu, Suosalo sanoo palattuaan toiselta keikalta Tikkurilan asemalta.

Miten näyttelijä rentoutuu?

– Tässä näin, hän sanoo olohuoneessa ja heittäytyy puolimakaavaan asentoon nojatuoliin ja oikaisee pitkät koipensa rahille.

Samaan tuoliin hän istuutuu iltaisin palattuaan näytöksestä, juo ehkä lasillisen punaviiniä ja katsoo pari tuntia televisiosta Mestareiden liigan jalkapalloa.

Esityksen jälkeiset kierrokset ovat sen verran kovat, ettei uni tule heti. Esityksiä riittää. Martti Suosalo on esimerkiksi pääroolissa punaisten vankileirille sijoittuvassa Suomen hauskin mies -näytelmässä Helsingin kaupunginteatterissa.

Kommentoi »