Apu

Markus Pöyhösen sydän tutkittiin – ”Minulla on ollut virtauspyörähdys läpässä” – Rakas äiti menehtyi sydänongelmiin keväällä

Markus Pöyhösen sydän tutkittiin – ”Minulla on ollut virtauspyörähdys läpässä” – Rakas äiti menehtyi sydänongelmiin keväällä
– Kävin itsekin tarkistamassa sydämeni, mutta minulla ei pitäisi olla mitään häikkää rakenteissa. Ei tarvitse stressata siitä, entinen pikajuoksija kertoo.
Julkaistu: 14.10.2021

Entisen pikajuoksija Markus Pöyhösen, 42, viimeiset vuodet ovat olleet haastavia.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet sellaisia, että vain joitakin ilonpilkahduksia on mahtunut joukkoon.

Iso isku tapahtui viime toukokuussa, kun hänen 73-vuotias äitinsä kuoli yllättäen.

– Se oli kova paukku. Olen yrittänyt välillä siirtää surua syrjään, mutta ei se häviä mihinkään.

Pöyhösen äiti menehtyi nukkuessaan sydänperäisiin ongelmiin.

– Kävin itsekin tarkistamassa sydämeni, mutta minulla ei pitäisi olla mitään häikkää rakenteissa. Minulla on ollut pieni virtauspyörähdys läpässä, mutta se on ollut aina samanlainen. Ei tarvitse stressata siitä.

Hyvinvointi etusijalla

Pöyhönen lopetti uransa vuonna 2008 ja toimii nykyään valmentajana. Pöyhönen valmentaa yrityksiä, yksilöitä ja sekä jääkiekko- että jalkapallojunioreita.

– Viime aikoina olen alkanut miettiä, että pakko alkaa panostaa itseensä ja laittaa itsensä kuntoon. Olen keskittynyt omaan hyvinvointiini.

Äidin menehtymisen myötä Pöyhönen kertoi suvun lähipiirin käyvän entistä vähälukuisemmaksi.

– Sukulaisia on kuollut niin paljon matkan varrella. Aiemmin on ollut tietynlainen suojaverkosto ja muistan miten meillä oli aikoinaan Joutsenon maatilalla jouluja. Nyt pitää tähän totuttautua.

Tällä hetkellä Pöyhöselle kuuluu parempaa.

– Olen odottavaisin mielin, lähden pian ulkomaille kuvaamaan ohjelmaa. Se on mukava ja järkevä juttu. Ensi keväänäkin näyttää olevan kivasti hommia, Pöyhönen kertoi Fressi Portinpuiston avajaisissa.

1 kommentti