Tuulilasi

Markkinahuhu: PSA ostaa Opelin GM:ltä


Reutersien saamien tietojen mukaan GM harkitsee Opelin myyntiä PSA:lle. Opel yhdistyisi tällöin Peugeotin kanssa.
Kuvat Opel

Max: Lauri: Tuliko tämä uutinen ihan puskista, vai mitä tässä on taustalla?

Lauri: GM on vuosien saatossa kauppaillut Opelia vähän väliä. Opel on ollut tappiollinen GM:lle jo vuosikausia, joten siitä pääseminen irti amerikkalaisjätille ei olisi täysi ihmeellisyys. Lisäksi Opelin ja PSA:n välinen yhteistyö on lisääntynyt viime aikoina Crossland- ja Grandland X -mallien muodossa. Autot valmistetaan yhteistyössä PSA:n kanssa.

Max: Opelillahan on mennyt viime aikoina hyvin. Miksi GM myisi merkin juuri nyt?

Lauri: Meillä ei ole pääsyä GM:n sisäisiin tilikirjoihin, mutta ilmeisesti kulissien takana asiat eivät ole niin auvoisesti kuin ulospäin on näyttänyt.

Max: Minkälaisella aikataululla tässä ollaan etenemässä?

Lauri: Reutersin mukaan yhdistyminen voisi tapahtua yllättävänkin nopeasti. Virallinen julkistus voisi tapahtua jo parin päivän päästä, mikä on yllättävää. Taustalla voi olla se, että Geneven autonäyttely pidetään parin viikon päästä, ja näyttelyn parrasvaloissa halutaan julkaista uusia suunnitelmia.

Max: Kuinka monta itsenäistä autonvalmistajaa jää?

Lauri: Korkeintaan enää viisi! Taustalla on se fakta, että ainoastaan isot autonvalmistajat pärjäävät. Valtavilla volyymeilla tehdään voittoa, joten pienillä merkeillä ei mene hyvin.

Lähde: Reuters

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 14.2.2017