Apu

Marita Taavitsaisen laivakeikat peruutuivat: ”Suunnittelen konsertteja somen välityksellä ja cd-paketteja vanhainkoteihin”

Marita Taavitsaisen laivakeikat peruutuivat: ”Suunnittelen konsertteja somen välityksellä ja cd-paketteja vanhainkoteihin”
Marita Taavitsainen toteutti vuosikymmeniä hautuneen unelmansa ja ryhtyi kauneusyrittäjäksi. Kotona arkeen vauhtia tuovat Pommi-koira, naapurissa asuva Pasi ja musikaaliset tyttäret.
Julkaistu: 5.4.2020

Marita Taavitsainen kruunattiin tangokuningattareksi 1995, ja hän on kiertänyt Suomen keikkalavoja ristiin rastiin jo neljännesvuosisadan.

Nyt laulajasuosikin elämässä on uusia asioita kuten uusi elämänkumppani ja vastikään avattu kauneushoitola.

Vuokrasit hiljattain Hyvinkäältä kauneushoitolan. Miksi?

Ystäväni sanoi, että hänellä on liikehuoneisto tyhjillään, joten minähän sitten vuokrasin sen.

Olen toiminut nuorempana itsekin kampaajana kymmenen vuotta ja haaveillut salaa jo 30 vuoden ajan omasta paikasta.

Olen nyt pyörinyt täällä remontoimassa ja sisustamassa kaksi kuukautta, ja saattaa hyvinkin olla, ettei tämä aukea ikinä!

Minulla on tuhat remonttireiskaa, mutta suunnitelmani muuttuvat ja kasvavat koko ajan.

Tarkoitukseni olisi hankkia kampaajia ja muita kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilaisia vuokratuoleille.

Ihana siitä tulee, olen niin innoissani!

Olet nyt uudessa elämänvaiheessa pitkän avioliiton ja eron jälkeen. Miltä on tuntunut muuttaa uuteen kotiin?

Ainakin olen yrittänyt sopeutua. Onhan tämä rivitalo pienempi kuin entinen omakotitalomme, meiltäkin lähti kaksi siirtolavallista tavaraa kierrätykseen. Onneksi varasto on suuri!

Miesystäväni Pasi asuu samassa rivitalossa mutta eri asunnossa, joten kaikille löytyy oma kolonsa.

Uskon siihen, että asiat menevät niin kuin on tarkoitus. Toki monia juttuja pitää ensin panna alulle, missä olen kyllä mestari. Mutta jutut tulevat, kun ovat tullakseen. Se, mihin pystyy itse lopulta vaikuttamaan, on enää hienosäätöä.

Lopputuloksen hiomisessa minulla on kyllä paljon parantamisen varaa.

Korona ei pelota

Miten koronavirus on vaikuttanut sinun ja perheesi elämään?

Lapset ovat vuorotellen isällään ja luonani kotikoulussa. Ilmoittauduin avoimeen yliopistoon lifecoach-etäkoulutukseen. Se tuntui tällä hetkellä tärkeältä ja omaa elämänkokemustani tukevalta – ja jos sillä voisi auttaa muitakin, mikä sen parempaa. Olen myös haastatellut yritykseeni työntekijöitä ja löytänyt ihania tyyppejä. 

Laivakeikat ovat peruuntuneet, ja osan konserteistani olen perunut. Suunnittelen tangoväen kanssa konsertteja somen välityksellä ja aion lähettää vanhainkoteihin cd-levypaketteja.

Virus ei pelota, vaikka toki olen riskiryhmistä huolissani. Selitän tilannetta lapsille, ja touhu jatkuu muuten kuten ennenkin. Emme lukittaudu kotiin, vaan leikimme ja ulkoilemme Pommi-koiran kanssa.

Energiaa musiikista

Miten jaksat laulaa vuodesta toiseen?

Laulaa jaksan aina, siitä saan virtaa akut täyteen! Muuten rytmi elämässäni on hyvin kaksijakoinen. Herään aamulla ennen seiskaa laittamaan lapset kouluun, ja päivä ovat täyttä touhua iltakymmeneen asti.

Ruuhkavuosia parhaimmillaan! Aikaisemmin saatoin valvoa yöllä kahteen tai kolmeen asti, mutta nykyään yritän pistää somet ja telkkarit kiinni viimeistään puolenyön aikaan.

Keikkojen lisäksi esiinnyt usein myös kesäteattereissa.

Mikä niissä viehättää?

Kesäteatterit ovat ihania, niissä on tavallaan sama fiilis kuin tanssilavoilla, mutta aikaistetuilla kellonajoilla, esitykset ovat usein ohi jo alkuillasta.

Se on kiva vaihtoehto niille, jotka eivät halua viipyä puolille öin, mutta haluavat silti kuunnella ihania iskelmiä ja tarinoita.

Teen tänä kesänä kuukauden Vaahteramäen Eemeliä vanhassa kotikaupungissani Kotkassa, se nähdään myös Nurmijärvellä heinäkuussa. Ja elokuussa Kangasniemellä tehdään laulunäytelmä Kulkukoirat.

Esitykset ovat arkisin, ja viikonloppuisin teen vielä normaalit keikat. Toivon todella, että korona ei estä kesäteattereiden kautta.

Teen kesällä kolminkertaisesti töitä ja talvet vietän kotihiiren elämää. Kun tekee vähemmän töitä, ehtii kuulostella paremmin elämää. Kesä on toteutuksen ja toiminnan aikaa.

Aikaa ei ole loputtomasti

Mistä haaveilet tulevaisuudessa?

Parasta on nähdä lasten kasvavan omiksi persoonikseen. Haaveilen, että musiikki olisi tärkeää molempien elämässä. Molemmat ovat jo aloittaneet musiikkiopistossa opinnot, toinen haitarilla ja toinen kitaralla. 

Saattaa olla, että levylle asti saataisiin tallennettua jotakin omaa näin tyttöjen kesken. Heillä on vain ihan eri intressit ja lähestymistavat asioihin. Jokaisen omaa tapaa tulee arvostaa. Odotan kiinnostuneena, mitä heistä tulee!

Olen iloinen, että minulla on niin fiksut ja ajattelevaiset tyttäret. Haaveeni on, että tyttäristäni kasvaa kunnon kansalaisia omalla persoonallisella tavallaan!

Millaisia unelmia sinulla vielä hautuu?

Kun täytin 50 vuotta, aloin miettiä paljon, mitä haluaisin vielä tehdä. Ei tässä ole enää loputtomiin aikaa, vaan unelmia pitää alkaa myös toteuttaa vähitellen.

Kauneusliike oli yksi haave, ja matkustelu odottaa sitten myöhemmin.

Lasten kanssa matkustelu on mittaamatonta elämänkokemusta ja parasta pääomaa, mitä ihminen voi saada. Odotan aikaa, jolloin lapsille pääsee avartamaan elämää Suomen ulkopuoleltakin.

Kerro jokin salaisuutesi.

Aion viettää juhannukseni vuoristoradan juurella. Juhannuskeikkani on siis Lintsillä.

Marita Taavitsainen

  • Syntynyt: 24. elokuuta 1968 Kotkassa.
  • Asuu: Hyvinkäällä.
  • Perhe: kaksi tytärtä.
  • Harrastaa: Hypoxi, vuoden ikäisen Pommi-koiran ulkoilutus ja tapakoulutus.
  • Ajankohtaista: Kummit Ry:n konsertteja, keikkoja ja kesällä eri teattereissa lavalla.
2 kommenttia