Apu

Maria Ylipää: Shibari on sensuellia ja eroottista

Maria Ylipää: Shibari on sensuellia ja eroottista
Näyttelijä pääsi tutustumaan Baby Jane -elokuvan rohkeita kohtauksia varten japanilaiseen shibari-sidontaan.
Julkaistu: 27.2.2019

Maria Ylipää näyttelee Sofi Oksasen romaaniin perustuvassa Baby Jane -elokuvassa elämänsä haastavimman ja mielenkiintoisimman roolin Pikinä, paniikkihäiriöstä kärsivänä naisena, joka rakastuu nuoreen Jonnaan.

- Oli kiehtovaa päästä muuntautumaan Pikiksi ja rakentaa hänelle fyysinen maailma päänsisäistä problematiikkaa myöten. On tärkeää, että tällainen hahmo pääsee valkokankaille, Ylipää kertoi elokuvan pressipäivässä.

Lihaksikkaan Pikin roolia varten Ylipää treenasi olkapäänsä maskuliinisiksi.

- Myös rasvaa piti vähän ottaa pois, mutta hahmoksi muuttuminen oli vain superkivaa.

Lisäksi hän luki kirjoja paniikki- ja ahdistushäiriöistä sekä masennuksesta.

- Keskustelin myös ihmisten kanssa, jotka ovat lähellä Pikin tarinaa.

Eroottisia köysikohtauksia varten Ylipää ja hänen vastanäyttelijänsä Roosa Söderholm (Jonna) opettelivat ammattilaisten opastuksessa japanilaista shibari-sidontaa.

- Solmuja piti harjoitella aika paljon. Oli hauskaa tutustua shibariin, se on hyvin sensuellia, eroottista ja esteettistä. Köydet ovat tosi pehmeitä.

Ylipään mukaan rohkeissa kohtauksissa tärkeintä on luottamus.

- Harjoittelimme paljon jo ennen kuvauksia. Se oli hienoa, koska kameroiden edessä sai vain heittäytyä. Minulle on sama onko vastanäyttelijänä mies vai nainen. Kontakti ja luottamus täytyy olla, se mitä henkilöiden välillä tapahtuu. Vaikka elokuvassa kerrotaan naisten välisestä rakkaudesta, tarina on ensisijaisesti ihmisistä.

Kommentoi »