Eeva

Maria Kuusiluoma: ”Tunsin olevani liitossani yksin – olen nyt onnellisempi ja tasapainoisempi”

Maria Kuusiluoma: ”Tunsin olevani liitossani yksin – olen nyt onnellisempi ja tasapainoisempi”
Näyttelijä Maria Kuusiluoman pitkä liitto päättyi vuodenvaihteessa. Ero oli väistämätön. ”Tunsin olevani liitossani yksin.”
Julkaistu: 27.9.2021

Maria Kuusiluoma, 51, erosi vuodenvaihteessa viisitoista vuotta kestäneestä liitostaan. Hän ei tarkkaan muista hetkeä, jolloin tajusi, että ero oli väistämätön. Jossain sisimmässä oli kalvanut ajatus, että pitkä parisuhde kulkee vääjäämättä kohti loppuaan.

Hän ei ollut enää onnellinen.

”Tunsin olevani liitossani yksin. Toimimme kotona kuin perheyritys mutta meillä ei ollut kunnollista parisuhdetta. Halusin koko ajan, että asiat alkaisivat välillämme toimia, mutta eivät ne alkaneet.”

Maria oli työstänyt suhteen tilaa lähinnä itsekseen, koska parisuhteen keskusteluyhteys oli vuosien saatossa heikentynyt.

Maria oli päättänyt tehdä liittonsa eteen töitä, mutta aina tahtokaan ei riitä.

”Tunteita ei voi pakottaa. Rakkaus ei ole valinta – ei enää sitten, kun on menty liian kauas toisistaan. Ja jossain vaiheessa loppuu myös tahto. Loppu on vain lopun odottamista.”

”Erosta jää aina jälki, vaikka päätös olisi tarkkaan punnittu.”
Maria Kuusiluoma

”Päällimmäisenä tunsin helpotusta”

Eroon liittyi voimakkaita häpeän, epäonnistumisen ja syyllisyyden tunteita, mutta kun päätös viimein konkretisoitui, oli surutyö Marian osalta tehty. Vuodenvaihteessa pariskunnan tiet erkanivat lopullisesti.

”Päällimmäisenä tunsin helpotusta. Pystyin hengittämään vapaasti. Olen nyt aiempaa onnellisempi, tasapainoisempi ja iloisempi. Tulevaisuus näyttää ihanalta mahdollisuudelta, elämässäni on uudenlaista valoa.”

"En suosittele eroa kenellekään ensimmäisenä, kolmantena tai kymmenentenäkään vaihtoehtona, mutta meille se oli oikea ratkaisu.”
Maria Kuusiluoma

Yhtä pitkään kuin Maria Kuusiluoma mietti eroa, prosessoi hän siitä kertomista muille. Alkuun hän avautui uudesta tilanteesta veljensä lisäksi vain parhaalle ystävättärelleen.

Suurin osa ystävistä sai tietää erosta vasta viime kesänä. Salaisuuden pitäminen oli raskasta, mutta Maria halusi suojella lapsia turhilta puheilta.

”Olen kiitollinen, että minulla on luotettava ystäväpiiri eikä asia levinnyt yleiseksi kummastelun aiheeksi. En olisi eroprosessin keskellä jaksanut sitä myllyä ja päivittelyn määrää.”

Lue Maria Kuusiluoman haastattelu kokonaisuudessaan lokakuun Eevasta, joka on kaupoissa keskiviikkona 29.9.2021. Haastattelussa Maria Kuusiluoma kertoo, miten lapset ovat suhtautuneet eroon ja millaista eron jälkeinen elämä on ollut. Millaisia suuria menetyksiä Maria on kokenut aiemmin? Tekisikö hän nyt jotain toisin ihmissuhteissaan? Uskooko hän yhä rakkauteen? Voit lukea haastattelun myös digilehdestä.

2 kommenttia