Apu

Maria Guzenina: "Olen isien oikeuksien puolustaja – Isoisältäni vietiin isän oikeudet, hän ei saanut elää poikansa, isäni kanssa"

Maria Guzenina: "Olen isien oikeuksien puolustaja – Isoisältäni vietiin isän oikeudet, hän ei saanut elää poikansa, isäni kanssa"
Maria Guzeninan isän puolen suvun vaiheet selventävät kipeitä historiallisia tapahtumia.
Julkaistu: 17.1.2021
Kansanedustaja Maria Guzeninan isän puolen suku on ollut tähän asti mysteeri, kipeäkin asia.
– En tiennyt paljoakaan isäni perheen vaiheista, koska isäni jätti perheeni kun olin 12-vuotias. Emme olleet missään tekemisissä 30 vuoteen. Vähän ennen kuolemaansa isäni otti yhteyttä, mutta emme silloinkaan puhuneet hänen sukunsa käänteistä.
– Vasta myöhemmin kun isäni äiti kuoli, hänen jäämistöstään löytyi laatikko, joka toimi avaimena kaikkeen, Guzenina pohti Sukuni salat -ohjelman etäpressitilaisuudessa. Sarjassa tutkitaan tunnettujen henkilöiden sukujuuria.
Löytyi isänisä Pentti Salonen, sotasankari ja upseeri, joka sai aikoinaan tuomion aseidenkätkennästä.
– Minussa on noussut esiin isien oikeuksien puolustaja. Isoisältäni vietiin isän oikeudet, eikä hän saanut koskaan elää poikansa eli minun Ilkka-isäni kanssa. Oli valtaisaa saada tietää näistä kaikista käänteistä ja ymmärsin paremmin miten historian laineet koskettavat meitä jokaista. Esivanhempiemme valinnat elävät meissä ja jatkavat eteenpäin.
Sukuni salat 15. helmikuuta MTV3-kanavalla
Kommentoi »