Mannerheimista ooppera!
Kulttuuri
Mannerheimista ooppera!
Ilmajoen Musiikkijuhlat juhlistaa kesällä 2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa Mannerheim-oopperalla. Librettoa kirjoittavat jo täyttä päätä menestyskirjailijat Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies.
21.1.2015
 |
Apu

Kirjailija Laila Hirvisaari ja hänen tyttärensä, kirjailija ja Avun toimittaja Eve Hietamies saivat vuosi sitten melkoisen haasteen, kun Ilmajoen Musiikkijuhlat pyysi heiltä librettoa marsalkka Carl Gustaf Mannerheimista (1867–1951) kertovaan oopperaan.

Oopperan ensi-ilta on Ilmajoella yhdeksäs kesäkuuta vuonna 2017, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna. Kyseessä on Ilmajoen Musiikkijuhlien kahdestoista itse tuottama ooppera.

– Äidille ja tyttärelle tämä on uudenlainen työtilanne, sillä libreton kirjoittaminen on meille tuntematon alue. Kahden yhteisen tv-sarjan jälkeen – Kirje isältä ja Tauno Tukevan sota – päätimme heittäytyä oopperan maailmaan, Laila Hirvisaari sanoo.

Pitkä harkinta johti viime keväänä yhteisiin työtuokioihin, jolloin parivaljakolla oli rauha aloittaa synopsiksen kirjoittaminen. Jo silloin päätettiin siitä, mikä on oopperan kantava teema: löytää mies myytin takaa.

Työ jatkuu tänä keväänä.

– Alamme pikku hiljaa uskoa libreton valmistumiseen, Eve Hietamies sanoo.

Libretto pyrkii tavoittamaan aidon ihmisen kaiken Mannerheim-kuorrutuksen ja tulkintojen takaa. Se on tarina miehestä, joka oli ristiriitainen omassa elämässään.

– Hän oli mies, joka joutui olosuhteiden pakottamana osallistumaan kaikkiin sotiin, jotka antoivat Suomelle itsenäisyyden. Me yritämme etsiä vastausta siihen, mitä Mannerheim mietti ja tunsi, Laila Hirvisaari sanoo.

Lue lisää Avun numerosta 4/2015.

Kommentoi »