Mondo

Malesian parhaat rannat


Valitsimme Malesian parhaat rantakohteet luonnonystävälle, sukeltajalle, perheelle ja menoa kaipaavalle.
Kuvat Getty Images

Luonnonystävälle

Thaimaan rajan lähellä sijaitsevat Perhentian-saaret tarjoavat luontoelämyksiä: autioita rantoja ja hienon vedenalaisen eläinmaailman. Turtle Bay -ranta on satojen viherkilpikonnien koti.

Sukeltajalle

Malesian parhaat sukelluskohteet löytyvät Sabahin alueelta Borneosta, mutta koska ulkoministeriö ei suosittele tällä hetkellä itärannikolle matkustamista, kannattaa kokeilla Tiomanin saarta. Se sopii niin aloittelijoille kuin supersukeltajille.

Perheen kanssa

Redangin saari ja erityisesti sen pieni lahti tarjoavat täydelliset puitteet lasten kanssa lomailuun. Leveiden ja matalien rantojen hiekka on samettista ja meri lahdessa tyyni sekä turvallinen pienimpienkin polskittavaksi.

Kiireiselle

Jos aikaa on vähän, nopeimmin rantatunnelmaan pääsee paikallisten suosimalla Pangkorin saarella Malakan niemimaan länsirannikolla, vain muutaman tunnin päässä Kuala Lumpurista. Saaren kauneimpiin rantoihin kuuluu Coral Bay.

Menoa kaipaavalle

Langkawin saaren parasta rantaa, Cenangia, reunustava pääkatu on täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kunnon tanssiklubeja ei löydy, mutta meno on letkeää pienemmissäkin pubeissa. 

Julkaistu: 25.3.2015