Majatalo, jossa sängyt ovat pääosassa: tällainen on Mathildedalin ruukkikylän uusin majapaikka
Hotellitesti
Majatalo, jossa sängyt ovat pääosassa: tällainen on Mathildedalin ruukkikylän uusin majapaikka
Kotimaan hittikohteeksi noussut Mathildedal sai kesällä 2023 uuden majoitusvaihtoehdon. Mondo kävi testaamassa Matri Housen.
Julkaistu 24.8.2023
Mondo

Salon lähellä sijaitsevasta Mathildedalin ruukkikylästä on tullut viime vuosina pieni hittikohde. Paikan maine lähti erityiseen nousuun 2018, kun sitä kutsuttiin Helsingin Sanomien isossa artikkelissa ”Suomen hipstereimmäksi paikaksi”.

Kylään onkin muuttanut luovan alan ihmisiä, ja se tarjoaa mukavan yhdistelmän varsinaissuomalaista maaseutuidylliä ja kivoja käyntikohteita kahviloista pieniin putiikkeihin.

Moni haluaa viipyä Mathildedalissa päiväretkeä pidempään, ja ruukkikylästä löytyykin muutamia majoitusvaihtoehtoja. Tänä kesänä majoitustarjontaan ilmestyi erityisen kiinnostava uutuus: kuuden huoneen b&b-majapaikka nimeltä Matri House.

Huoneet ovat kotoisia, ja niissä voi aistia ripauksen vanhan talon tunnelmaa.

Matri House toimii vuonna 1840 valmistuneessa puutalossa, jossa on aiemminkin ollut majoitustoimintaa. Uusi yrittäjä on vuodevalmistajana tunnettu suomalainen perheyritys Matri. Se on remontoinut paikasta tyylikkään, boutiquehenkisen majatalon, jossa on silti jäljellä ripaus vanhan talon henkeä. Alkuperäiset lankkulattiat on esimerkiksi säilytetty ja paksut kattohirret jätetty esiin.

Saapuminen Matri Houseen poikkeaa tavallisista hotelleista ja majataloista, sillä paikassa ei ole vastaanottoa, ravintolaa tai muita palveluita. Sisään pääsee etukäteen toimitetulla ovikoodilla, jolla avautuu myös oman huoneen ovi.

Yleisistä tiloista löytyy viihtyisiä oleskelupaikkoja.

Tunnelma Matri Housessa on seesteinen. Koska paikka on pieni, käytävillä ei tule vastaan muita ihmisiä tai minkään sortin hässäkkää. Sisustus on toimiva yhdistelmä designkalusteita ja vintagehuonekaluja. Yleisten tilojen seinillä roikkuu muun muassa vanhoja näyttelyjulisteita Kööpenhaminan Louisiana-museosta. Alakerrassa on myös pieni ”kirjakauppa”, jossa on myynnissä suomalaisen Cozy Publishing -kustantamon teoksia.

Myös huoneet edustavat samaa harmonista linjaa. Värimaailma on rauhoittava ja huonekalut tyylillä valittu. Sängyt ovat erinomaiset, ja visiitillä saattaa herätä halu hankkia Matrin yrityksen sänky kotiin, mikä lienee ollutkin oman majapaikan yksi tavoite. Kaikista huoneista löytyy myös oma, tyylikäs kylpyhuone sekä minibaari, josta nautitut tuotteet voi maksaa esimerkiksi Mobilepaylla.

Aamiaishuoneen keittiössä on värikäs ruutulattia.

Asiakkaita on etukäteen varoiteltu, että vanhan talon lattiat voivat narista, mutta ainakaan meidän huoneeseemme ei kuulu yön aikana mitään häiritseviä ääniä.

Vaikka majatalossa ei ole ravintolaa tai muuta palveluja, aamupala on poikkeus valittuun linjaan. Se katetaan alakerran kauniiseen ruokasaliin, ja osa tuotteista tarjoillaan pöytiin. Kattaus on runsas, laadukas ja paikan tyyliin sopiva. Mukana on lähiseudun tuotteita, ja etenkin rapea hapanjuurileipä ihastuttaa.

Aamupalasali on valoisa ja kauniisti sisustettu.

Matri Housen sijainti Kyläravintola Terhon ja Mathildedalin panimon naapurissa on erinomainen. On kuitenkin hyvä muistaa, että monet ruukkikylän ravintolat sulkevat keittiönsä jo alkuillasta. Kannattaa siis suunnata ajoissa syömään.

Ruukkikylän uutta majapaikkaa voi suositella laatua arvostavalle matkailijalle, esimerkiksi viikonloppuvisiittiä ajatellen. Yön hinta ei ole edullisimmasta päästä (2 hh alkaen 215 euroa), mutta puitteetkin ovat keskivertoa paremmat.

Kommentoi »