Maija-Liisa Peuhu toipui aivoinfarktista: "Käytän vain kävelykeppiä – Pystyn kävelemään ilmankin, mutta en usko itseeni tarpeeksi"
Puheenaiheet
Maija-Liisa Peuhu toipui aivoinfarktista: "Käytän vain kävelykeppiä – Pystyn kävelemään ilmankin, mutta en usko itseeni tarpeeksi"
Maija-Liisa Peuhu sai vuonna 2015 aivoinfarktin. Työtään rakastava näyttelijä huolehti sairaslomallakin miten Pihlajakadulla pärjätään ilman häntä.
Julkaistu 29.1.2020
Apu

Salatut elämät -sarjan näyttelijä Maija-Liisa Peuhu on toipunut hyvin neljän vuoden takaisesta aivoinfarktistaan.

– Käytän vain kävelykeppiä. Pystyn kyllä kävelemään ilmankin, mutta en vain usko itseeni tarpeeksi. Mutta keppi ei vointiini vaikuta. Minulla on ystäviä, jotka eivät ole selvinneet näin vähällä infarktista – ja toisaalta niitä, jotka pääsivät äkkiä liuotukseen. Minä en päässyt, hän kertoi Salatut elämät -ohjelman 21-vuotissyntymäpäivillä.

Sairaalassa olonsa aikana Peuhu huolehti vain siitä, miten Salkkareissa pärjätään ilman häntä.

– Ei tullut mieleenkään, että miten minä tästä selviän. Varsinkin kun magneettikuvauksessa sairaanhoitaja sanoi, että ai näin pieni, tästä selviää vähällä. Silloin ajattelin, että pärjään kahden viikon sairaslomalla, todellisuudessa melkein kaksi kuukautta sairaalassa ollut näyttelijä muisteli.

Tänä vuonna 78 vuotta täyttävä Peuhu ei eläkkeelle haikaile.

– Täällä on kivaa olla ja ilmapiiri on hyvä. Olen aina sanonut, että lähtö olisi paras suorilta jaloilta ja näyttämöllä.

Kommentoi »