Kansanedustaja Mai Kivelä täyttää 40 vuotta: ”Työni ja arki kahden lapsen äitinä on niin intensiivistä, että minulla ei ole aikaa ikäkriiseihin”
Henkilöt
Kansanedustaja Mai Kivelä täyttää 40 vuotta: ”Työni ja arki kahden lapsen äitinä on niin intensiivistä, että minulla ei ole aikaa ikäkriiseihin”
Vasemmistoliiton kansanedustaja Mai Kivelä sanoo, että kriisien aikanakaan meidän ei pidä luopua toivosta.
Julkaistu 12.12.2022
Apu

Vielä alkuvuodesta neljänkymmenen rajapyykin lähestyminen mietitytti vasemmistoliiton kansanedustajaa Mai Kivelää.

– Tuntuu, että aika kuluu sitä vauhdikkaammin mitä vanhemmaksi tulen. En haluaisi, että elämä kulkee liian nopeasti. Nyt suhtaudun merkkipäivään iloisena ja levollisin mielin. Työni ja arki kahden lapsen äitinä on sitä paitsi niin intensiivistä, että minulla ei ole aikaa ikäkriiseihin, Kivelä naurahtaa.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on ollut Kivelän intohimo nuoresta asti, ja se on ohjannut elämän suuntaa. Kivelä opiskeli Englannissa maisteriksi ympäristö- ja kehitystutkimuksen alalta ja on sen jälkeen toiminut aktivistina esimerkiksi ympäristöjärjestö Greenpeacessa.

Nyt elämän täyttää kansanedustajan työ. Ympäristökysymyksiin perehtynyt poliitikko tahtoo rakentaa hyvinvointivaltiota, jossa ihmiset voivat hyvin ja joka on ympäristön kannalta kestävä.

– Vaikka elämme kriisien aikaa, toivosta ei pidä luopua. Päinvastoin, juuri tällaisina aikoina politiikassa tehdyt päätökset ovat erityisen merkittäviä, vaikka helppoa työtä se ei ole. Historiallisesti olemme saaneet aikaan paljon radikaaleja muutoksia esimerkiksi naisten ja työläisten oikeuksien saralla. Ratkaisuja on olemassa, ja meillä on kaikki mahdollisuudet ylläpitää tasa-arvoista ja kestävää yhteiskuntaa, Kivelä pohtii.

Erityisiä terveisiä Kivelä haluaa lähettää läheisilleen.

– Minua on lapsesta asti tuettu omalle polulleni. Myös nykyinen työ poliitikkona vaatii kodin tukea. Siitä perheeni ansaitsee suurimman kiitoksen.

Mai Kivelä

  • Syntynyt: Helsingissä 20.12.1982.

  • Ura: ensimmäisen kauden kansanedustaja (vas.), eläinoikeusjärjestö Animalian toiminnanjohtaja 2015–2019.

  • Perhe: kumppani sekä 11- ja 5-vuotiaat lapset.

Kommentoi »