Maarit Tastula ja suppilovahverokeitto aasialaisin maustein
Toimittaja Maarit Tastula on keittiössä villi ja vapaa, sillä säännöt eivät sido häntä.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.9.2018
”Ruuanlaittajana olen luova ja kokeileva, enkä yhtään oikeaoppinen. En seuraa ohjeita, ja saatan yhdistellä yllättäviäkin raaka-aineita. Koska en ole perehtynyt sääntöihin, olen vapaa kehittelemään omiani", Maarit Tastula sanoo.
Suppilovahverokeitto aasialaisin vivahtein
4–6 annosta
1 rkl seesamiöljyä
noin 2 tl punaista currytahnaa
1 l vettä
3 rkl aasialaista kasvisfondia
(esimerkiksi Bong Touch of Taste Asian Fondi Green and Fresh)
1 sitruunaruoho
1½ rkl teriyaki- tai soijakastiketta
3–4 tähtianista
100 g suppilovahveroita
(tai herkku- tai siitakesieniä)
1 rkl voita tai rypsiöljyä
100 g varsiparsakaalia
100 g paksoita ja/tai kiinankaalia
2 kevätsipulia
½ limettiä
Lisäksi:
muutama oksa thaibasilikaa
1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna ja paista puolisen minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, fondi, paloiteltu sitruunaruoho, maustekastike ja tähtianikset.
- Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä.
- Huuhtele ja paloittele varsiparsakaalit ja paksoi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
- Lisää kasvikset ja sienet liemeen ja keitä hetki. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi. Purista limettimehu keittoon. Tarkista maku.
- Jaa keitto annoslautasille ja koristele thaibasilikalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Resepti on julkaistu Eevassa 9/2018.