Eeva

Maarit Tastula ja suppilovahverokeitto aasialaisin maustein

Toimittaja Maarit Tastula on keittiössä villi ja vapaa, sillä säännöt eivät sido häntä.
Kuvat Petri Mulari

”Ruuanlaittajana olen luova ja kokeileva, enkä yhtään oikeaoppinen. En seuraa ohjeita, ja saatan yhdistellä yllättäviäkin raaka-aineita. Koska en ole perehtynyt sääntöihin, olen vapaa kehittelemään omiani", Maarit Tastula sanoo.

Suppilovahverokeitto aasialaisin vivahtein

4–6 annosta

1 rkl seesamiöljyä

noin 2 tl punaista currytahnaa

1 l vettä

3 rkl aasialaista kasvisfondia

(esimerkiksi Bong Touch of Taste Asian Fondi Green and Fresh)

1 sitruunaruoho

1½ rkl teriyaki- tai soijakastiketta

3–4 tähtianista

100 g suppilovahveroita

(tai herkku- tai siitakesieniä)

1 rkl voita tai rypsiöljyä

100 g varsiparsakaalia

100 g paksoita ja/tai kiinankaalia

2 kevätsipulia

½ limettiä

Lisäksi:

muutama oksa thaibasilikaa

1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

  • Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna ja paista puolisen minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, fondi, paloiteltu sitruunaruoho, maustekastike ja tähtianikset.
  • Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä.
  • Huuhtele ja paloittele varsiparsakaalit ja paksoi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  • Lisää kasvikset ja sienet liemeen ja keitä hetki. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi. Purista limettimehu keittoon. Tarkista maku.
  • Jaa keitto annoslautasille ja koristele thaibasilikalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Eevassa 9/2018.

Julkaistu: 26.9.2018
Kommentoi »