Eeva

Maarit Tastula ja suppilovahverokeitto aasialaisin maustein

Maarit Tastula ja suppilovahverokeitto aasialaisin maustein
Toimittaja Maarit Tastula on keittiössä villi ja vapaa, sillä säännöt eivät sido häntä.
Julkaistu: 26.9.2018

”Ruuanlaittajana olen luova ja kokeileva, enkä yhtään oikeaoppinen. En seuraa ohjeita, ja saatan yhdistellä yllättäviäkin raaka-aineita. Koska en ole perehtynyt sääntöihin, olen vapaa kehittelemään omiani", Maarit Tastula sanoo.

Suppilovahverokeitto aasialaisin vivahtein

4–6 annosta

1 rkl seesamiöljyä

noin 2 tl punaista currytahnaa

1 l vettä

3 rkl aasialaista kasvisfondia

(esimerkiksi Bong Touch of Taste Asian Fondi Green and Fresh)

1 sitruunaruoho

1½ rkl teriyaki- tai soijakastiketta

3–4 tähtianista

100 g suppilovahveroita

(tai herkku- tai siitakesieniä)

1 rkl voita tai rypsiöljyä

100 g varsiparsakaalia

100 g paksoita ja/tai kiinankaalia

2 kevätsipulia

½ limettiä

Lisäksi:

muutama oksa thaibasilikaa

1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

  • Kuumenna öljy kattilassa, lisää currytahna ja paista puolisen minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, fondi, paloiteltu sitruunaruoho, maustekastike ja tähtianikset.
  • Puhdista ja paloittele sienet. Paista niitä hetki paistinpannulla voissa tai öljyssä.
  • Huuhtele ja paloittele varsiparsakaalit ja paksoi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  • Lisää kasvikset ja sienet liemeen ja keitä hetki. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi. Purista limettimehu keittoon. Tarkista maku.
  • Jaa keitto annoslautasille ja koristele thaibasilikalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Eevassa 9/2018.

Kommentoi »