Maarit Hurmerinta vieraili perhetapaamisessa vankilassa: ”Tajunnan räjäyttävä kokemus”
Puheenaiheet
Maarit Hurmerinta vieraili perhetapaamisessa vankilassa: ”Tajunnan räjäyttävä kokemus”
Laulaja Maarit Hurmerinta juhli hiljattain tyttärensä Jannan häitä, eikä panisi pahitteeksi, mikäli hänestä tulisi pian myös mummo.
29.10.2015
 |
Apu

Vain elämää -ohjelman toiselle kaudelle osallistunut laulaja Maarit Hurmerinta nähdään tänä vuonna Vain elämää Goes Punainen Risti -erikoislähetyksessä, jossa joukko musiikkiohjelman artisteja tutustuu päivän ajan Punaisen Ristin vapaaehtoistyöhön.

Maarit vieraili Helsingin vankilassa 8-vuotiaan pojan kanssa, joka pääsi tapaamaan vankilassa tuomiotaan istuvaa isäänsä. Suomessa ”Sörkkä” on ainoa vankila, jossa vangeilla on mahdollisuus tavata lapsiaan.

Maarit oli käynyt aiemmin vankiloissa laulamassa, ja osasi siksi valmistautua henkisesti vierailun marssijärjestykseen ja turvatoimiin. Kokemus oli kuitenkin paljon liikuttavampi, kuin hän osasi etukäteen odottaa.

– Kokemus oli suorastaan tajunnan räjäyttävä. Järkytyin siitä, että muualla vangit eivät voi tavata lapsiaan, sillä se on todella tärkeää sekä vankien eheytymisen että lasten hyvinvoinnin kannalta. Vierailu vaatikin minulta todellista tsemppaamista. Liikutuksesta huolimatta en voinut päästää tunteitani liiaksi valloilleen, sillä olin kuitenkin vain sivuhenkilö tapaamisessa, Maarit kertoi Vain elämää Goes Punainen risti -ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hyväntekeväisyystyö on laulajalle muutenkin tuttua. Maarit on ollut vuosien varrella erinäisten järjestöjen toiminnassa sen verran mukana, kuin on omilta töiltään ehtinyt. 

– Kun äitini oli vielä elossa, hän kielsi minua, etten saa tehdä enää enempää hyväntekeväisyystyötä. Pyrin tekemään niin paljon, kun mihin omat voimani riittävät. En saa kuitenkaan ajaa itseäni hyväntekeväisyystyöllä piippuun, sillä minulla on omatkin työni tehtävänä. Luova työ vaatii sekin todella paljon aikaa, Maarit pohdiskeli.

Kiivaaseen tahtiin keikkaileva Maarit työstää parhaillaan uutta levyään, mutta pyrkii myös huoltamaan mieltään ja kehoaan. Laulaja haluaisi muun muassa elvyttää kuntosaliharrastuksensa.

– Minulla on viha–rakkaus-suhde kuntopyörääni, joka nököttää olohuoneessamme. Sitä olen polkenut nyt syksyllä hullun lailla.

– Haluan myös antaa aikaa ystävilleni ja perheelleni. Pidän muun muassa huolen siitä, että syömme usein perhepäivällisiä. Minulle on todella tärkeää, että tapaamme toisiamme säännöllisesti.

Maaritin perheessä eletäänkin nyt onnellisia aikoja. Vain muutama kuukausi sitten hänen laulaja-tyttärensä Janna ja tämän räppärimies Juno juhlivat häitään Helsingissä. Maarit ei panisi pahitteeksi, jos avio-onni täydentyisi tulevaisuudessa myös jälkikasvulla.

–Lapsia saa tulla milloin tahansa. Minua ei haittaisi ollenkaan, jos minusta tulisi mummo – päinvastoin, se olisi vain kunnia asia, Maarit nauroi.

Kommentoi »