Tuulilasi

Maaliskuussa poikkeuksellisen pitkä turvallisen tieliikenteen jakso


Maaliskuun alussa oli kymmenen päivän jakso, jolloin ei tieliikenteessä sattunut liikennekuolemia. Tieto ilmenee Liikenneturvan selvityksestä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Seppo Sirkka

Suomen tieliikenteen turvallisuustyötä ohjaa visio, jonka mukaan liikennejärjestelmä on suunniteltava niin, että kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia onkin Liikenneturvan mukaan pystytty vähentämään johdonmukaisesti.

Liikenneturvan tarkastelussa alkaneen vuoden tilastoista löytyi poikkeuksellisen pitkä turvallisen tieliikenteen ajanjakso. Maaliskuun alkupuolella oli kymmenen päivän kausi, jolloin ei tieliikenteessä sattunut kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia lainkaan.

Vuodesta 1990 lähtien tarkasteltuna yli kahdeksan päivän jaksoja ilman liikennekuolemia on ollut vain kahdeksan, joista seitsemän vuoden 2005 jälkeen. Turvallisuustyön kehityksestä kertoo se, että pidempiä jaksoja vailla tieliikennekuolemia on ollut yhä enemmän viimeisen kymmenen vuoden aikana.

”Näin turvallinen jakso tieliikenteessä on poikkeuksellinen mutta toivottavasti yleistyvä ilmiö. On kuitenkin huomattava, että vakavasti loukkaantuneiden määrää emme tältä ajanjaksolta vielä tiedä”, toteaa Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 25.4.2014