Maailmantähtien vauhti liikaa Latvalalle
Puheenaiheet
Maailmantähtien vauhti liikaa Latvalalle
Hanna-Maari Latvala jäi 200 metrin semifinaalieränsä viimeiseksi ajalla 23,21. Seura on kuitenkin kivikovaa: samasta erästä meni finaaliin kolme naista, kärkenä Jamaikan taskuraketti Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Julkaistu 15.8.2013
Apu

Hanna-Maari Latvala on mennyt kuluneella kaudella eteenpäin ja juossut muun muassa oman ennätyksensä (22.98). Sekään ei olisi riittänyt MM-Moskovassa: viimeinen finaalipaikka irtosi aikavertailussa tuloksella 22,80.

Välieräpaikka oli tässä vaiheessa Latvalalle kelpo saavutus, eikä kunnianhimoinen juoksija vaikuttanut kovin pettyneeltä.

- Kauden arvosanaksi voisi itse antaa jonkun ysin. Tämä oli konkreettinen mittaus siitä, missä maailman kärki menee. Pikajuoksussa jo maailman 20 parhaan joukossa oleminen on tosi kova juttu, hän sanoi.

Latvala on painottanut isoihin kisoihin valmistautumisen, psykologisen valmennuksen ja häiriötekijät sekä muut kilpailijat pois sulkemisen tärkeyttä.

Entä nyt, kun samalla viivalla oli Shelly-Ann Fraser-Prycen ja USA:n ChaRonda Williamsin kaltaisia tähtiä?

- Hah, no niin oli... Hienoahan siinä oli juosta, mutta en minä lähdössä enää nähnyt, keitä ympärillä on.

Naisten 200 metrin finaali juostaan perjantai-iltana. Ainoa eurooppalainen joukossa on Ukrainan Maria Ryemyen, joka sijoittui toiseksi Latvalan semifinaalissa.

Kommentoi »