Maailman yliarvostetuimmat nähtävyydet
Matkailu
Maailman yliarvostetuimmat nähtävyydet
Pissaava patsas, kivirykelmä ja päiväntasaajan puisto, joka ei sijaitse päiväntasaajalla. Listasimme maailman yliarvostetuimmat nähtävyydet.
26.6.2014
 |
Mondo

1. MANNEKEN-PIS, BRYSSEL

Kyllä, sadattuhannet ihmiset saapuvat vuosittain katsomaan suihkulähteeseen pissaavaa pikkupoikaa. Perillä tuntuu hölmöltä: patsas on 60 senttiä korkea ja simppeli suihkulähde kahden tavallisen kadun kulmassa. Juhlapäivinä brysseliläiset hassuttelevat pukemalla Mannekelle vaatteet (tuhannen asun puvustoa säilytetään kaupunginmuseossa). Muista myös toinen huikea patsaselämys, Pieni merenneito Kööpenhaminassa.

2. PRAHAN ASTRONOMINEN KELLO

Tasatunnein raatihuoneen seinässä olevan kellon luukuissa vilahtaa 12 puista apostolia, muuta ei oikeastaan tapahdukaan. Turistit haukkuivat kelloa matkasivusto TripAdvisorissa niin paljon, että viranomaiset päättivät lisätä elämykseen torvisoiton raatihuoneen katolta. Paransiko se asiaa? Ei.

3. HOLLYWOOD WALK OF FAME

Haluaisitko sinäkin kuvan Meryl Streepin mukaan nimetystä tähtilaatasta, jolla on oikeasti erittäin vähän tekemistä Meryl Streepin kanssa? On vaikea ymmärtää, miksi Hollywood Boulevardin jalkakäytävä houkuttelee kymmenen miljoonaa uteliasta joka vuosi. Varsinkin kun tähdissä on sellaisia suuruuksia kuin Little Jack Little. Oman tähtensä ovat saaneet myös Los Angelesin poliisi ja alusvaatemerkki Victorias Secret. Jos etsit julkkisten kädenjälkiä ja nimmareita, olet väärässä paikassa, ne löytyvät Chinese Theatresta.

4. MONA LISA, LOUVRE

Mondon mielestä itse teoksessa ei ole mitään vikaa – onhan se hymy vekkuli. Mutta ensinäkemältä Leonardo da Vincin Mona Lisa näyttää yllättävän pieneltä. Jos taulun siis onnistuu näkemään salissa tungeksivan joukon takaa. Mitä nämä kaikki ihmiset tekevät suttuisella kännykkäkuvalla Mona Lisasta?

5. STONEHENGE, ENGLANTI

Ajatus viisituhatta vuotta vanhoista mystisistä kivipaaseista voi tuntua houkuttelevalta, mutta perillä saattaa harmittaa. 20 euron lipulla pääsee vain kymmenen metrin päähän maailmankuulusta rykelmästä – silloin viimeistään tajuaa tulleensa katsomaan, no, kiviä. Vieressä kulkee maantie, joten mystistä tunnelmaa on turha etsiä.

6. PÄIVÄNTASAAJAN PUISTO, ECUADOR

Kävijät tungeksivat Ecuadorissa Päiväntasaajan puistoon, saihan koko maakin nimensä päiväntasaajasta. Matkailijat haluavat itsestään kuvan seisomassa linjalla, yhtä aikaa maapallon kahdella puoliskolla. Paha vain, että puisto on tehty satojen metrien päähän oikeasta paikasta. Myytävänä on "Kävin päiväntasaajalla" -t-paitoja. 

Kommentoi »